Piersi kurczaka po lwowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka po lwowsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

60 gramów

60 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Owoce zalej winem, odstaw na godzinę.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzany olej włóż filety, usmaż.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 2

Krok 3

Mięso zdejmij z patelni, włóż owoce z winem. Dolej jedną szklankę wody i gotuj 15 minut.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 3

Krok 4

Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet balsamiczny. Włóż mięso i podgrzej.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś z kurczaka na szybko
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej