Piersi kurczaka po lwowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Piersi kurczaka po lwowsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

60 gramów

60 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Owoce zalej winem, odstaw na godzinę.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzany olej włóż filety, usmaż.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 2

Krok 3

Mięso zdejmij z patelni, włóż owoce z winem. Dolej jedną szklankę wody i gotuj 15 minut.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 3

Krok 4

Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet balsamiczny. Włóż mięso i podgrzej.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej