Składniki
1 kilogram
1 sztuka
60 gramów
60 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Owoce zalej winem, odstaw na godzinę.
Krok 2
Na rozgrzany olej włóż filety, usmaż.
Krok 3
Mięso zdejmij z patelni, włóż owoce z winem. Dolej jedną szklankę wody i gotuj 15 minut.
Krok 4
Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet balsamiczny. Włóż mięso i podgrzej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej