Piersi kurczaka po lwowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka po lwowsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

60 gramów

60 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Owoce zalej winem, odstaw na godzinę.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzany olej włóż filety, usmaż.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 2

Krok 3

Mięso zdejmij z patelni, włóż owoce z winem. Dolej jedną szklankę wody i gotuj 15 minut.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 3

Krok 4

Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet balsamiczny. Włóż mięso i podgrzej.

Piersi kurczaka po lwowsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka po lwowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej