
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
60 gramów
60 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Owoce zalej winem, odstaw na godzinę.

Krok 2
Na rozgrzany olej włóż filety, usmaż.

Krok 3
Mięso zdejmij z patelni, włóż owoce z winem. Dolej jedną szklankę wody i gotuj 15 minut.

Krok 4
Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet balsamiczny. Włóż mięso i podgrzej.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi kurczaka po lwowsku
Filety oprósz Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Owoce zalej winem, odstaw na godzinę.