Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
10 gramów
10 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso z kurczaka pokrój w paski, cebule pokrój w piórka, natomiast imbir obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę kolendry posiekaj.
Krok 2
Pomarańcze obierz, odkrawając skórę dookoła. Wytnij z pomiędzy włókien „filety”, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 3
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż kurczaka razem z cebulą i imbirem. Po kilku minutach dodaj orzechy.
Krok 4
Przygotuj Fix Knorr zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i wymieszaj z zawartością patelni. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 3 minut.
Krok 5
Tuż przed podaniem, dodaj pozostały sok z pomarańczy, wykrojone cząstki owocu i posiekaną natkę kolendry.
Dobra rada:
Danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w pomarańczach
Kurczak w pomarańczach to wykwintne danie, które uświetni niejedną rodzinną uroczystość. Co więcej, przygotujesz je błyskawicznie, a mięso kurczaka uduszony w soku cytrusów, będzie delikatne i smaczniejsze. Łączenie mięsa z owocami nie jest pomysłem ani nowym, ani ryzykownym. Schab ze śliwkami, czy dziki drób nadziewany jabłkami to potrawy, z których słynęła kuchnia staropolska – powszechnie gościły na szlacheckich stołach. Nie wahaj się więc i zamiast tradycyjnego kotleta schabowego przyrządź na obiad lub kolację aromatycznego, soczystego kurczaka w pomarańczach. Oprócz owoców, sekretem tego przepisu jest dodatek świeżego imbiru, orzechów pistacjowych oraz garść posiekanej kolendry... Do tego dania doskonale pasować będzie ugotowany na sypko ryż – biały lub brązowy. Przepis możesz nieco zmodyfikować, stosując zamiast piersi z kurczaka mięso z indyka, a pomarańcze zastępując ananasem z puszki.