Kurczę z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę z kiszoną kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na 8 części. Każdy kawałek natrzyj Przyprawą Knorr.

Krok 2

Mięso ułóż na blasze, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.

Krok 3

Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ananasa wraz z syropem. Dołóż 2 listki laurowe i przykryj. Duś około 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Rozgrzej w rondelku resztę masła, dodaj miód, ketchup, pieprz cayenne i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj kawałki kurczaka 5 minut przed końcem pieczenia.

Krok 5

Wyjmij kiszoną kapustę na półmisek i ułóż na niej kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej