Kurczę z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę z kiszoną kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na 8 części. Każdy kawałek natrzyj Przyprawą Knorr.

Krok 2

Mięso ułóż na blasze, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.

Krok 3

Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ananasa wraz z syropem. Dołóż 2 listki laurowe i przykryj. Duś około 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Rozgrzej w rondelku resztę masła, dodaj miód, ketchup, pieprz cayenne i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj kawałki kurczaka 5 minut przed końcem pieczenia.

Krok 5

Wyjmij kiszoną kapustę na półmisek i ułóż na niej kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Tosty z serem i szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej