Kurczę z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę z kiszoną kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

500 gramów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na 8 części. Każdy kawałek natrzyj Przyprawą Knorr.

Krok 2

Mięso ułóż na blasze, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.

Krok 3

Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ananasa wraz z syropem. Dołóż 2 listki laurowe i przykryj. Duś około 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Rozgrzej w rondelku resztę masła, dodaj miód, ketchup, pieprz cayenne i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj kawałki kurczaka 5 minut przed końcem pieczenia.

Krok 5

Wyjmij kiszoną kapustę na półmisek i ułóż na niej kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej