
Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
500 gramów
4 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i pokrój na 8 części. Każdy kawałek natrzyj Przyprawą Knorr.
Krok 2
Mięso ułóż na blasze, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.
Krok 3
Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ananasa wraz z syropem. Dołóż 2 listki laurowe i przykryj. Duś około 20 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Rozgrzej w rondelku resztę masła, dodaj miód, ketchup, pieprz cayenne i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj kawałki kurczaka 5 minut przed końcem pieczenia.
Krok 5
Wyjmij kiszoną kapustę na półmisek i ułóż na niej kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej