Kurczę z kiszoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę z kiszoną kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

500 gramów

4 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na 8 części. Każdy kawałek natrzyj Przyprawą Knorr.

Krok 2

Mięso ułóż na blasze, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.

Krok 3

Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła, dodaj pokrojoną kiszoną kapustę i ananasa wraz z syropem. Dołóż 2 listki laurowe i przykryj. Duś około 20 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Rozgrzej w rondelku resztę masła, dodaj miód, ketchup, pieprz cayenne i wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotowanym sosem posmaruj kawałki kurczaka 5 minut przed końcem pieczenia.

Krok 5

Wyjmij kiszoną kapustę na półmisek i ułóż na niej kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę z kiszoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej