
Składniki
6 plastrów
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu posypujemy koperkiem.
Krok 2
Mięso płuczemy, rozbijamy (odrobinę), posypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na patelni grillowej. Smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub kiszonym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej