
Składniki
6 plastrów
1 kilogram
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu posypujemy koperkiem.
Krok 2
Mięso płuczemy, rozbijamy (odrobinę), posypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na patelni grillowej. Smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub kiszonym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej