Prawie grillowany schab z ziemniakami

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu posypujemy koperkiem.

Krok 2

Mięso płuczemy, rozbijamy (odrobinę), posypujemy solą i pieprzem a następnie układamy na patelni grillowej. Smażymy z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub kiszonym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prawie grillowany schab z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej