Panga w sosie koperkowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w sosie koperkowo-ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pangę rozmróź i opłukaj, natrzyj sokiem wyciśniętym z mandarynki, a następnie przyprawą do ryb.

Krok 2

Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczach, cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Warzywa podsmaż na patelni przez 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego i lekko ostudź. Na marchewce ułóż pangę.

Krok 5

Śmietanę przelej do małego garnka, dodaj 1/2 szklanki wody i wymieszaj z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 6

Fix Knorr przelej do ryby i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej