Panga w sosie koperkowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w sosie koperkowo-ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pangę rozmróź i opłukaj, natrzyj sokiem wyciśniętym z mandarynki, a następnie przyprawą do ryb.

Krok 2

Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczach, cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Warzywa podsmaż na patelni przez 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego i lekko ostudź. Na marchewce ułóż pangę.

Krok 5

Śmietanę przelej do małego garnka, dodaj 1/2 szklanki wody i wymieszaj z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 6

Fix Knorr przelej do ryby i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Złociste kurczaki w piwie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej