Panga w sosie koperkowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga w sosie koperkowo-ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pangę rozmróź i opłukaj, natrzyj sokiem wyciśniętym z mandarynki, a następnie przyprawą do ryb.

Krok 2

Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczach, cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Warzywa podsmaż na patelni przez 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego i lekko ostudź. Na marchewce ułóż pangę.

Krok 5

Śmietanę przelej do małego garnka, dodaj 1/2 szklanki wody i wymieszaj z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.

Krok 6

Fix Knorr przelej do ryby i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga w sosie koperkowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej