
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pangę rozmróź i opłukaj, natrzyj sokiem wyciśniętym z mandarynki, a następnie przyprawą do ryb.
Krok 2
Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczach, cebulę pokrój w talarki.
Krok 3
Warzywa podsmaż na patelni przez 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego i lekko ostudź. Na marchewce ułóż pangę.
Krok 5
Śmietanę przelej do małego garnka, dodaj 1/2 szklanki wody i wymieszaj z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.
Krok 6
Fix Knorr przelej do ryby i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej