
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pangę rozmróź i opłukaj, natrzyj sokiem wyciśniętym z mandarynki, a następnie przyprawą do ryb.
Krok 2
Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczach, cebulę pokrój w talarki.
Krok 3
Warzywa podsmaż na patelni przez 7 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego i lekko ostudź. Na marchewce ułóż pangę.
Krok 5
Śmietanę przelej do małego garnka, dodaj 1/2 szklanki wody i wymieszaj z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr.
Krok 6
Fix Knorr przelej do ryby i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej