Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

100 gramów

70 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie, tak aby były półtwarde.

Krok 2

Łososia podzielić na mniejsze plastry, a por pokroić w krążki.

Krok 3

Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą i układać w nim na przemian plastry ziemniaków, łososia i pora. W zależności od wielkości naczynia wyjdzie kilka warstw.

Krok 4

Fix Knorr wymieszać z mlekiem, roztrzepanym jajkiem, pieprzem oraz startym na tarce serem. Powstałym sosem zalać zapiekankę. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza.

0

Opinie o przepisie

Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej