Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym
średnie
51 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie, tak aby były półtwarde.
Krok 2
Łososia podzielić na mniejsze plastry, a por pokroić w krążki.
Krok 3
Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą i układać w nim na przemian plastry ziemniaków, łososia i pora. W zależności od wielkości naczynia wyjdzie kilka warstw.
Krok 4
Fix Knorr wymieszać z mlekiem, roztrzepanym jajkiem, pieprzem oraz startym na tarce serem. Powstałym sosem zalać zapiekankę. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































