Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry. Obgotować w osolonej wodzie, tak aby były półtwarde.

Krok 2

Łososia podzielić na mniejsze plastry, a por pokroić w krążki.

Krok 3

Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą i układać w nim na przemian plastry ziemniaków, łososia i pora. W zależności od wielkości naczynia wyjdzie kilka warstw.

Krok 4

Fix Knorr wymieszać z mlekiem, roztrzepanym jajkiem, pieprzem oraz startym na tarce serem. Powstałym sosem zalać zapiekankę. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z łososiem w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka Gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej