Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój na kromki i skrop oliwą. Podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut.
Krok 2
Posyp grzanki pokruszoną kostką czosnkową. Na każdej grzance ułóż liście szpinaku i plasterki mozzarelli. Znowu piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej