Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na kromki i skrop oliwą. Podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5 minut.

Krok 2

Posyp grzanki pokruszoną kostką czosnkową. Na każdej grzance ułóż liście szpinaku i plasterki mozzarelli. Znowu piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia zapiekana z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej