
Składniki
600 gramów
150 gramów
null
150 gramów
1 łyżeczka
300 mililitrów
null
null
400 gramów
3 sztuki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj. Ostudź. Pokrój w plastry.
Krok 2
Mięso dopraw solą i ziołami, dodaj olej i usmaż.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę, ser zetrzyj na tarce. Jajka roztrzep ze śmietaną, pieprzem, bazylią i dodaj posiekaną cebulę.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą.
Krok 5
Ułóż w naczyniu warstwę ziemniaków, mięso, cebulę, boczek i jeszcze raz kolejno warstwy.
Krok 6
Zalej całość śmietaną z jajkami i przyprawami. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 7
Piecz 50 minut w temperaturze 160 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















