Indyjska zapiekanka z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zapiekanka z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie i oprósz curry. Następnie dodaj mięso i smaż na dużym ogniu do momentu zrumienienia.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Żaroodporne naczynie natłuść i przełóż do niego mięso. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym purée.

Krok 5

Na purée rozsmaruj łyżkę musztardy. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej