Indyjska zapiekanka z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zapiekanka z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie i oprósz curry. Następnie dodaj mięso i smaż na dużym ogniu do momentu zrumienienia.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Żaroodporne naczynie natłuść i przełóż do niego mięso. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym purée.

Krok 5

Na purée rozsmaruj łyżkę musztardy. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej