
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
4 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżka
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj ze śmietaną i margaryną.
Krok 2
Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie i oprósz curry. Następnie dodaj mięso i smaż na dużym ogniu do momentu zrumienienia.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Żaroodporne naczynie natłuść i przełóż do niego mięso. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym purée.
Krok 5
Na purée rozsmaruj łyżkę musztardy. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej