
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
4 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżka
0.5 pęczka
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj ze śmietaną i margaryną.
Krok 2
Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie i oprósz curry. Następnie dodaj mięso i smaż na dużym ogniu do momentu zrumienienia.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Żaroodporne naczynie natłuść i przełóż do niego mięso. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym purée.
Krok 5
Na purée rozsmaruj łyżkę musztardy. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































