Indyjska zapiekanka z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zapiekanka z jagnięciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 pęczka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj do miękkości, odcedź i przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, przesmaż na rozgrzanej oliwie i oprósz curry. Następnie dodaj mięso i smaż na dużym ogniu do momentu zrumienienia.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Żaroodporne naczynie natłuść i przełóż do niego mięso. Wierzch pokryj równomiernie ziemniaczanym purée.

Krok 5

Na purée rozsmaruj łyżkę musztardy. Naczynie wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zapiekanka z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej