Zapiekanka dla milusińskich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka dla milusińskich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
259 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr rozmieszaj ze śmietaną, według proporcji podanych na opakowaniu.

Zapiekanka dla milusińskich - Krok 1

Krok 2

Część rozrobionego sosu pomieszaj z ziemniakami, po czym ułóż je na dnie żaroodpornego naczynia.

Zapiekanka dla milusińskich - Krok 2

Krok 3

Pierś z kurczaka i brzoskwinie pokrój w paski, wymieszaj z resztą sosu. Następnie wyłóż na ziemniaki.

Zapiekanka dla milusińskich - Krok 3

Krok 4

Całość posyp z wierzchu serem. Piecz w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.

Zapiekanka dla milusińskich - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Paweł Żywicki

    Paweł Żywicki , 29.04.2020

    Po 40 minutach ziemniaki były niedogotowane. Polecam wrzucić na 60 min

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka dla milusińskich - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka uniwersalna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka dla milusińskichZapiekanka dla milusińskich

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr rozmieszaj ze śmietaną, według proporcji podanych na opakowaniu.