
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Zetrzyj ser na tarce.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry, czosnek zetrzyj na tarce . Foremkę wyłóż pergaminem lub natłuść.
Krok 3
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj z mlekiem, czosnkiem i ziemniakami. Ziemniaki przełóż do foremki, posyp z wierzchu serem. Całość przykryj folią aluminiową, wstaw na 30 minut do piekarnika , po tym czasie usuń folię. Zapiekankę piecz jeszcze 10-15 minut, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie, a wierzchnia warstwa zrobi się rumiana.

Dobra rada:
Ziemniaki możesz dodatkowo doprawić posiekanym tymiankiem.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna zapiekanka ziemniaczana
Szukasz inspiracji na szybki wegetariański obiad? Czasem najprostsze rozwiązania okazują się najlepsze. Przygotuj klasyczną zapiekankę ziemniaczaną z gęstym kremowym sosem. Ziemniaki pokrój w plastry dowolnej grubości – dobrym pomysłem będzie doprawienie ich startą gałką muszkatołową. Wybierz warzywa o średniej zawartości skrobi, czyli odmiany takie jak irga, irys, sante, orlik lub triada. Nie gotuj ich, zmiękną podczas pieczenia. Smak zapiekanki możesz bardzo łatwo urozmaicić, dobierając własne kompozycje składników i za każdym razem przyrządzając ją w inny sposób. Dobrze będą się z nią komponować pieczarki, kukurydza, brokuły i szpinak. To jednak tylko niektóre z możliwości. Przykryj zapiekankę folią aluminiową, błyszczącą stroną w dół, i włóż do piekarnika. Pod koniec pieczenia usuń ją i zapiekaj jeszcze chwilę, dzięki czemu wierzch potrawy będzie apetycznie zarumieniony. To szybkie danie wegetariańskie będzie dobrze komponowało się z dodatkiem warzyw gotowanych na parze. Tym przepisem udowadniamy, że smaczne i proste gotowanie jest możliwe.