
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Zetrzyj ser na tarce.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry, czosnek zetrzyj na tarce . Foremkę wyłóż pergaminem lub natłuść.
Krok 3
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj z mlekiem, czosnkiem i ziemniakami. Ziemniaki przełóż do foremki, posyp z wierzchu serem. Całość przykryj folią aluminiową, wstaw na 30 minut do piekarnika , po tym czasie usuń folię. Zapiekankę piecz jeszcze 10-15 minut, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie, a wierzchnia warstwa zrobi się rumiana.

Dobra rada:
Ziemniaki możesz dodatkowo doprawić posiekanym tymiankiem.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna zapiekanka ziemniaczana
Szukasz inspiracji na szybki wegetariański obiad? Czasem najprostsze rozwiązania okazują się najlepsze. Przygotuj klasyczną zapiekankę ziemniaczaną z gęstym kremowym sosem. Ziemniaki pokrój w plastry dowolnej grubości – dobrym pomysłem będzie doprawienie ich startą gałką muszkatołową. Wybierz warzywa o średniej zawartości skrobi, czyli odmiany takie jak irga, irys, sante, orlik lub triada. Nie gotuj ich, zmiękną podczas pieczenia. Smak zapiekanki możesz bardzo łatwo urozmaicić, dobierając własne kompozycje składników i za każdym razem przyrządzając ją w inny sposób. Dobrze będą się z nią komponować pieczarki, kukurydza, brokuły i szpinak. To jednak tylko niektóre z możliwości. Przykryj zapiekankę folią aluminiową, błyszczącą stroną w dół, i włóż do piekarnika. Pod koniec pieczenia usuń ją i zapiekaj jeszcze chwilę, dzięki czemu wierzch potrawy będzie apetycznie zarumieniony. To szybkie danie wegetariańskie będzie dobrze komponowało się z dodatkiem warzyw gotowanych na parze. Tym przepisem udowadniamy, że smaczne i proste gotowanie jest możliwe.