Cukinia marynowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia marynowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

536 osób wydrukowało

Pobierz pdf

856 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

100 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej grillowej patelni usmaż na oliwie pokrojone na okrągło cukinie lekko pokropione oliwą.

Cukinia marynowana - Krok 1

Krok 2

W garnku wymieszaj wodę, ocet, pieprz, cukier wino i pokrojony w plastry czosnek. Wszystko zagotuj.

Cukinia marynowana - Krok 2

Krok 3

Zalej marynatę wystudzoną cukinię i odstaw do lodówki.

Cukinia marynowana - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Elzbieta

    Elzbieta , 18.08.2022

    A bez wina wyjdzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurki marynowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cukinia marynowanaCukinia marynowana

Cukinia marynowana jest smaczna i lekkostrawna. Świeżym warzywem zajadamy się przez całe lato oraz jesień. Cukinia sprawdza się zarówno jako dodatek do potraw, jak i w formie solo. Zachwyca smakiem oraz prostotą przygotowania. Aby mieć ją pod ręką nawet w czasie zimy, schowaj warzywo do słoika! Zainspiruj się przepisem na cukinię marynowaną w occie już dziś!

Dla kogo?

Dla wielbicieli marynowanych warzyw. Mowa o Tobie? Zachowaj smaki lata w swojej spiżarni!

Na jaką okazję?

Na co dzień! Marynowana cukinia odnajdzie się idealnie, na przykład w roli sałatki do obiadu.

Dla urozmaicenia:

Do marynaty możesz dodać szczyptę czarnego pieprzu, dzięki temu nabierze ona wyrazistości.