Cukinia marynowana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia marynowana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

515 osób wydrukowało

Pobierz pdf

833 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

100 mililitrów

500 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej grillowej patelni usmaż na oliwie pokrojone na okrągło cukinie lekko pokropione oliwą.

Cukinia marynowana - Krok 1

Krok 2

W garnku wymieszaj wodę, ocet, pieprz, cukier wino i pokrojony w plastry czosnek. Wszystko zagotuj.

Cukinia marynowana - Krok 2

Krok 3

Zalej marynatę wystudzoną cukinię i odstaw do lodówki.

Cukinia marynowana - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Elzbieta

    Elzbieta , 18.08.2022

    A bez wina wyjdzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia marynowana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cukinia marynowanaCukinia marynowana

Cukinia marynowana jest smaczna i lekkostrawna. Świeżym warzywem zajadamy się przez całe lato oraz jesień. Cukinia sprawdza się zarówno jako dodatek do potraw, jak i w formie solo. Zachwyca smakiem oraz prostotą przygotowania. Aby mieć ją pod ręką nawet w czasie zimy, schowaj warzywo do słoika! Zainspiruj się przepisem na cukinię marynowaną w occie już dziś!

Dla kogo?

Dla wielbicieli marynowanych warzyw. Mowa o Tobie? Zachowaj smaki lata w swojej spiżarni!

Na jaką okazję?

Na co dzień! Marynowana cukinia odnajdzie się idealnie, na przykład w roli sałatki do obiadu.

Dla urozmaicenia:

Do marynaty możesz dodać szczyptę czarnego pieprzu, dzięki temu nabierze ona wyrazistości.