
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 łyżeczka
2 garść
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory włóż do naczynia i sparz. Po kilku minutach wyciągnij z wody, ostudzić i obierz.
Krok 2
Po obraniu rozgnieść pomidory.
Krok 3
Dodaj oliwę, oregano, pokrojoną bazylię, sól, koncentrat i cukier.
Krok 4
Wszystko wymieszaj i przełóż do słoika.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos pomidorowy do pizzy do słoika
Pizza to od lat jedno z częściej zamawianych dań w Polsce. Nic w tym dziwnego – trudno jej się oprzeć. Sekretem dobrej pizzy są składniki, w tym także sos! Bazując na prostych i tanich produktach, możesz przygotować ten idealny! Wygospodaruj 20 minut i przenieś się na moment w podróż do słonecznej Italii – przepis na sos pomidorowy do pizzy Ci w tym pomoże!
Dla kogo?
Dla miłośników pizzy i włoskich smaków! Amore pomidore!
Na jaką okazję?
Gdy tylko najdzie Cię ochota na pizzę! Sos pomidorowy do słoika miej zawsze pod ręką, zwłaszcza w sytuacji, gdy planujesz urządzić w swoim domu ucztę pełną włoskich przysmaków!
Dla urozmaicenia:
Aby sos do pizzy był jeszcze bardziej intensywny i aromatyczny, dodaj do niego łyżeczkę oregano. To działa!