Karczochy marynowane do słoika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczochy marynowane do słoika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

6 łyżeczek

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę – wymieszaj oliwę, pieprz, ocet, pokrojoną w plastry cebulę, pietruszkę.

Krok 2

Ugotuj wodę z wyciśniętym sokiem z cytryny.

Krok 3

Usuń z karczochów twarde listki. Dodaj umyte karczochy do gotującej się wody. Gotuj 30 minut.

Krok 4

Po ugotowaniu i ostygnięciu pokrój karczochy na pół i oczyść środek.

Krok 5

Przełóż karczochy do naczynia i zalej przygotowana zalewą.

Krok 6

Odstaw na 30 minut do lodówki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karczochy marynowane do słoikaKarczochy marynowane do słoika

Z wyglądu przypominają zielono-fioletowy bukiet kwiatów. Zachwycają kształtem i kolorem. Znane nie tylko ze względu na swoje walory estetyczne, ale także smakowe! Wykorzystywane w celach kulinarnych już od czasów starożytnych. Jedyne i niepowtarzalne… O kim mowa? Przed Państwem karczochy marynowane! Pora przyjrzeć się im z bliska! Na początek przepis na karczochy marynowane do słoika. Czas start!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób szukających nowych pomysłów na przetwory! Przepis na karczochy marynowane urozmaici Twoje dotychczasowe wyroby!

Na jaką okazję?

Na zimę! Czas skompletować zapasy w spiżarni na nadchodzące mroźne dni.

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania zalewy możesz użyć także innych wybranych przez siebie przypraw. Wszystko według upodobania!