Karczochy marynowane do słoika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

6 łyżeczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zalewę – wymieszaj oliwę, pieprz, ocet, pokrojoną w plastry cebulę, pietruszkę.

Krok 2

Ugotuj wodę z wyciśniętym sokiem z cytryny.

Krok 3

Usuń z karczochów twarde listki. Dodaj umyte karczochy do gotującej się wody. Gotuj 30 minut.

Krok 4

Po ugotowaniu i ostygnięciu pokrój karczochy na pół i oczyść środek.

Krok 5

Przełóż karczochy do naczynia i zalej przygotowana zalewą.

Krok 6

Odstaw na 30 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczochy marynowane do słoika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karczochy marynowane do słoikaKarczochy marynowane do słoika

Z wyglądu przypominają zielono-fioletowy bukiet kwiatów. Zachwycają kształtem i kolorem. Znane nie tylko ze względu na swoje walory estetyczne, ale także smakowe! Wykorzystywane w celach kulinarnych już od czasów starożytnych. Jedyne i niepowtarzalne… O kim mowa? Przed Państwem karczochy marynowane! Pora przyjrzeć się im z bliska! Na początek przepis na karczochy marynowane do słoika. Czas start!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób szukających nowych pomysłów na przetwory! Przepis na karczochy marynowane urozmaici Twoje dotychczasowe wyroby!

Na jaką okazję?

Na zimę! Czas skompletować zapasy w spiżarni na nadchodzące mroźne dni.

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania zalewy możesz użyć także innych wybranych przez siebie przypraw. Wszystko według upodobania!