Ogórki małosolne z gorczycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórki małosolne z gorczycą

zalewane zimną wodą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

244 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1.5 litra

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wymieszaj z solą, aby się rozpuściła.

Ogórki małosolne z gorczycą - Krok 1

Krok 2

Ogórki umyj, zalej lodowatą wodą i odstaw na godzinę. Następnie odcedź, lekko wytrzyj.

Ogórki małosolne z gorczycą - Krok 2

Krok 3

Czosnek rozgnieć, a chrzan pokrój w plastry.

Ogórki małosolne z gorczycą - Krok 3

Krok 4

W dużym słoju układaj ogórki na przemian z koprem, czosnkiem, chrzanem oraz przyprawami Knorr, aż wyczerpiesz wszystkie składniki.

Ogórki małosolne z gorczycą - Krok 4

Krok 5

Zalej ogórki słoną wodą i odstaw w ciepłym miejscu na 3-5 dni przykryte ściereczką i poczekaj, aż ogórki będą gotowe.

Ogórki małosolne z gorczycą - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

W sezonie ogórkowym możesz często kupić gotowe mieszanki kopru, czosnku i chrzanu.

2

Opinie o przepisie

  • Cristina Maternia

    Cristina Maternia , 01.09.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 13.08.2018

    Cała główka czosnku :).Dobry przepis.Nastepnym razem też dodam gorczyce.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórki małosolne z gorczycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogórki małosolne z gorczycąOgórki małosolne z gorczycą

Intensywnie zielone, soczyste, jędrne oraz delikatne w smaku. Są nieodłącznym elementem niemal każdej spiżarni. Domyślasz się, o czym mowa? Przed Państwem jedyne w swoim rodzaju, niezwykle aromatyczne ogórki małosolne z gorczycą! Akcja motywacja! Czas zaopatrzyć się w produkty potrzebne do ich przygotowania. Wchodzisz w to? Do dzieła!

Dla kogo?

Dla wszystkich bez wyjątku! Trudno znaleźć osobę, która nie polubiłaby tego przysmaku!

Na jaką okazję?

Ogórki małosolne z gorczycą to obowiązkowy składnik niemal każdego obiadu. W końcu każda okazja jest dobra, aby pochrupać!

Dla urozmaicenia:

W sezonie „ogórkowym” w sklepach często można spotkać gotowe mieszanki czosnku, kopru i chrzanu. Dzięki temu przygotowane przez Ciebie ogórki małosolne będą jeszcze bardziej wyraziste w smaku!