Mostek cielęcy z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

66

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

1 sztuka

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.

Krok 4

Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.

Krok 5

Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Karpatka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej