Mostek cielęcy z farszem mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek cielęcy z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

450 gramów

4 łyżeczki

null szczypt

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

1.2 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.

Krok 4

Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.

Krok 5

Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej