Mostek cielęcy z farszem mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek cielęcy z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

null szczypt

1 sztuka

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.

Krok 4

Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.

Krok 5

Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek cielęcy z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej