
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
450 gramów
4 łyżeczki
null szczypt
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
1.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.
Krok 4
Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.
Krok 5
Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej