
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
450 gramów
4 łyżeczki
null szczypt
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
1.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.
Krok 4
Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.
Krok 5
Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























