
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
null szczypt
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
450 gramów
4 łyżeczki
null szczypt
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
1.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj do mięsa posiekane warzywa razem z jajkiem i przyprawami, wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Mostek cielęcy skrop sokiem z cytryny, rozłóż na desce i przykryj równą warstwą przygotowanego farszu.
Krok 4
Mięso zwiń, zepnij roladę w kilku miejscach wykałaczkami. Następnie zwiąż nitką kuchenną. Natrzyj solą , pieprzem i obsmaż na oleju.
Krok 5
Ułóż w brytfannie. Piecz 90 minut w 180 stopniach. Polewaj wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej