Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem
średnie
23 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
250 gramów
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju.
Krok 2
W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułka tartą, słonecznikiem i przyprawami. Dodaj przesudzobą cebulę i czosnek. Z masy formuj małe kotleciki zamykając w ich wnętrzu po jednej pieczarce- jeśli pieczarki są duże można je przekroić na pół.
Krok 3
Kotleciki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej