Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem
średnie
23 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
250 gramów
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju.
Krok 2
W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułka tartą, słonecznikiem i przyprawami. Dodaj przesudzobą cebulę i czosnek. Z masy formuj małe kotleciki zamykając w ich wnętrzu po jednej pieczarce- jeśli pieczarki są duże można je przekroić na pół.
Krok 3
Kotleciki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej