Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem
średnie
23 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
250 gramów
2 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju.
Krok 2
W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułka tartą, słonecznikiem i przyprawami. Dodaj przesudzobą cebulę i czosnek. Z masy formuj małe kotleciki zamykając w ich wnętrzu po jednej pieczarce- jeśli pieczarki są duże można je przekroić na pół.
Krok 3
Kotleciki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej