Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

10 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju.

Krok 2

W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułka tartą, słonecznikiem i przyprawami. Dodaj przesudzobą cebulę i czosnek. Z masy formuj małe kotleciki zamykając w ich wnętrzu po jednej pieczarce- jeśli pieczarki są duże można je przekroić na pół.

Krok 3

Kotleciki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej