Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

250 gramów

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na odrobinie oleju.

Krok 2

W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułka tartą, słonecznikiem i przyprawami. Dodaj przesudzobą cebulę i czosnek. Z masy formuj małe kotleciki zamykając w ich wnętrzu po jednej pieczarce- jeśli pieczarki są duże można je przekroić na pół.

Krok 3

Kotleciki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z pieczarkami i słonecznikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej