Kotleciki w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki w płatkach kukurydzianych

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

null

0.6 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zeszklić na oleju, dodać do mięsa. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 3

Płatki rozgnieść lub zmielić. Jajko roztrzepać.

Krok 4

Mięso formować na małe, płaskie kotleciki, panierować w mące, jajku a następnie w płatkach.

Krok 5

Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej