Kotleciki w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki w płatkach kukurydzianych

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

null

0.6 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zeszklić na oleju, dodać do mięsa. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 3

Płatki rozgnieść lub zmielić. Jajko roztrzepać.

Krok 4

Mięso formować na małe, płaskie kotleciki, panierować w mące, jajku a następnie w płatkach.

Krok 5

Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczone udka z porami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej