Kotleciki w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki w płatkach kukurydzianych

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 opakowania

null

0.6 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zeszklić na oleju, dodać do mięsa. Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 3

Płatki rozgnieść lub zmielić. Jajko roztrzepać.

Krok 4

Mięso formować na małe, płaskie kotleciki, panierować w mące, jajku a następnie w płatkach.

Krok 5

Smażyć na rozgrzanym głębokim oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki w płatkach  kukurydzianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z mięsem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej