Kotlet mielony na słodko z wisienką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet mielony na słodko z wisienką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null szczypt

600 gramów

null szczypt

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Z wiśni usuń pestki, ale nie krój ich na części. Do mięsa mielonego włóż 2-3 wiśnie i formuj kotlet.

Krok 3

Następnie każdego kotleta ugotuj lub usmaż, bardzo delikatnie przewracając je na patelni.

Krok 4

Jogurt dopraw cynamonem i cukrem. Kotlety podawaj polane słodkim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej