Kotlet mielony na słodko z wisienką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet mielony na słodko z wisienką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null szczypt

600 gramów

null szczypt

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Z wiśni usuń pestki, ale nie krój ich na części. Do mięsa mielonego włóż 2-3 wiśnie i formuj kotlet.

Krok 3

Następnie każdego kotleta ugotuj lub usmaż, bardzo delikatnie przewracając je na patelni.

Krok 4

Jogurt dopraw cynamonem i cukrem. Kotlety podawaj polane słodkim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej