Kotlet mielony na słodko z wisienką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet mielony na słodko z wisienką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null szczypt

600 gramów

null szczypt

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Z wiśni usuń pestki, ale nie krój ich na części. Do mięsa mielonego włóż 2-3 wiśnie i formuj kotlet.

Krok 3

Następnie każdego kotleta ugotuj lub usmaż, bardzo delikatnie przewracając je na patelni.

Krok 4

Jogurt dopraw cynamonem i cukrem. Kotlety podawaj polane słodkim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykańska jajecznica
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej