Kotlet mielony na słodko z wisienką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlet mielony na słodko z wisienką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

null szczypt

600 gramów

null szczypt

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2

Z wiśni usuń pestki, ale nie krój ich na części. Do mięsa mielonego włóż 2-3 wiśnie i formuj kotlet.

Krok 3

Następnie każdego kotleta ugotuj lub usmaż, bardzo delikatnie przewracając je na patelni.

Krok 4

Jogurt dopraw cynamonem i cukrem. Kotlety podawaj polane słodkim sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlet mielony na słodko z wisienką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej