Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

400 gramów

null

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 szklanki

1.5 szklanki

1 szklanka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.

Krok 2

Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.

Krok 3

Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.

Krok 5

Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.

Krok 6

Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej