
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 sztuki
400 gramów
null
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 szklanki
1.5 szklanki
1 szklanka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.
Krok 2
Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.
Krok 3
Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.
Krok 5
Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.
Krok 6
Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej