Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

2 szklanki

0

0

2 sztuki

0

1 łyżka

1.5 szklanki

0

1 szklanka

400 gramów

0.5 szklanki

0

0

2 sztuki

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.

Krok 1

Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.

Krok 1

Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 1

Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.

Krok 1

Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.

Krok 1

Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej