Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

null

1 szklanka

1.5 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

null

400 gramów

2 sztuki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.

Krok 2

Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.

Krok 3

Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.

Krok 5

Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.

Krok 6

Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej