
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 sztuki
400 gramów
null
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 szklanki
1.5 szklanki
1 szklanka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.
Krok 2
Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.
Krok 3
Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.
Krok 5
Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.
Krok 6
Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































