
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 sztuki
400 gramów
null
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 szklanki
1.5 szklanki
1 szklanka
null
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.
Krok 2
Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.
Krok 3
Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.
Krok 5
Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.
Krok 6
Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej