Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

400 gramów

null

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 szklanki

1.5 szklanki

1 szklanka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa posiekaj. Cebulę zeszklij na maśle.

Krok 2

Ryż ugotuj. Następnie wymieszaj z cebulą, dodaj curry, jajka, mąkę, skórkę z cytryny i wymieszaj. Dopraw.

Krok 3

Uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Zrób gulasz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj mięso i smaż 5 minut.

Krok 5

Wlej bulion Knorr, dodaj groszek, czosnek i wymieszaj. Duś 10 minut.

Krok 6

Dodaj pomidory, śmietanę i wymieszaj. Dopraw i polej kotleciki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki ryżowe z gulaszem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza-przekąski po polsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej