
Składniki
4 łyżki
6 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżki
6 łyżek
2 sztuki
2 łyżki
8 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.
Krok 2
Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.
Krok 3
Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.
Krok 4
Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.
Krok 5
Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej