
Składniki
4 łyżki
6 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżki
6 łyżek
2 sztuki
2 łyżki
8 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.
Krok 2
Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.
Krok 3
Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.
Krok 4
Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.
Krok 5
Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej