
Składniki
4 łyżki
6 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżki
6 łyżek
2 sztuki
2 łyżki
8 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.
Krok 2
Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.
Krok 3
Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.
Krok 4
Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.
Krok 5
Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej