Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżki

6 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.

Krok 2

Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.

Krok 3

Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.

Krok 4

Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.

Krok 5

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej