Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

6 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżki

6 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

8 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.

Krok 2

Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.

Krok 3

Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.

Krok 4

Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.

Krok 5

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej