Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżeczka

2 łyżki

6 łyżek

6 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.

Krok 2

Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.

Krok 3

Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.

Krok 4

Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.

Krok 5

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej