Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżeczka

2 łyżki

6 łyżek

6 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.

Krok 2

Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut, a następnie grilluj je krótko z obu stron.

Krok 3

Chleb tostowy zmiksuj na sypko w blenderze. Przesyp go do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.

Krok 4

Nałóż po 1 łyżeczce gotowego chrustu na każdy z kotletów.

Krok 5

Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiącą sałatą oraz pomidorową salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety jagnięce z chrupiącym chrustem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej