Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

121 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

300 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

null

null

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej