Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

122 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

200 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

null

null

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej