Sałatka z kaczką i kozim serem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

50 gramów

300 gramów

1 łyżka

null

200 gramów

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

null

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEOSałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.