Sałatka z kaczką i kozim serem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

200 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

null

null

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka francuska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej