Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO
łatwe
114 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
null
50 gramów
300 gramów
1 łyżka
null
200 gramów
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
null
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Krok 2
¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Krok 3
Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Krok 4
Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej