Sałatka z kaczką i kozim serem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

null

50 gramów

300 gramów

1 łyżka

null

200 gramów

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

null

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEOSałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO

Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.