Potrawy z Piersi z Kaczki

10 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (10)

Pierś kaczki w sosie owocowym
ratingratingratingratingrating

31

difficulty

łatwe

60 min.
W modnych restauracjach sos owocowy często jest wykorzystywany jako dodatek do mięs. Spróbuj przy...
Makaron po chińsku z kaczką i krewetkami
ratingratingratingratingrating

21

difficulty

łatwe

30 min.
Dobrze przyrządzona chińszczyzna zapewni ci sukces kulinarny w każdych okolicznościach. Obiad we...
Kaczka po chińsku
ratingratingratingratingrating

15

difficulty

łatwe

60 min.
Mięso typowe dla polskiej kuchni staropolskiej w wydaniu chińskim? Bardzo proszę. Kaczka po chińs...
Piersi z kaczki wędzone w herbacie earl grey
ratingratingratingratingrating

12

difficulty

łatwe

45 min.
Słodko-wytrawna wersja kaczki przypadnie do gustu osobom lubiącym dania o nieco orientalnym chara...
Zupa ramen
ratingratingratingratingrating

11

difficulty

łatwe

60 min.
Ramen to japońska zupa przypominająca nieco polski rosół. I na tym podobieństwa się kończą, ponie...
Tatar z selera z marynowaną kaczką
ratingratingratingratingrating

9

difficulty

trudne

90 min.
Masz ochotę na wykwintną mięsną przystawkę? Ten przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Tatar z seler...
Sataye z piersi kaczki
ratingratingratingratingrating

6

difficulty

łatwe

30 min.
Jeśli zastanawiasz się, jakie szybkie i ciekawe przystawki przygotować na wizytę znajomych, satay...

Ciekawostki i porady

Zaskoczcie w tym roku swoich najbliższych potrawami świątecznymi z dalekich krajów! Proponujemy bakłażanowe roladki nigviziani badirzhani.

Czytaj więcej

Drobne słodycze, owoce, orzechy, lukier - to jedne z wielu inspiracji. Zapraszamy po więcej do artykułu!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś z kaczkiPierś z kaczki

Jeśli lubisz mięso drobiowe, ale szukasz alternatywy dla popularnego kurczaka, polecamy danie z piersi z kaczki. Serwowana często w restauracjach, może zagościć na Twoim stole, bo wbrew powszechnej opinii, jej przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Główną zaletą kaczego mięsa jest jego wyjątkowa delikatność, dzięki czemu po odpowiednim przyrządzeniu rozpływa się w ustach. Kaczka idealnie nadaje się na świąteczny obiad lub uroczystą kolację, choć może być również głównym składnikiem sałatki. W polskich sklepach mięso dostępne jest głównie w trzech odmianach: pekińskiej, barbarie oraz mulard. Kacze mięso idealnie komponuje się ze słodko-kwaśnymi dodatkami. Dlatego najbardziej pasują do niego nuty owocowe: pomarańcze, jabłka, śliwki, morele, czereśnie, winogrona, gruszki lub mandarynki. Owoce, jako dodatek do mięsa, wykorzystuje się zazwyczaj na dwa sposoby. Ze świeżych przygotowywany jest sos, natomiast z suszonych – marynata. Aby podkreślić smak, warto również dodać korzenne lub ziołowe przyprawy. Oprócz tego, kaczkę można podać w towarzystwie modrej kapusty czy ziemniaków pieczonych z aromatycznym rozmarynem. Pierś z kaczki możesz przygotować na wiele sposobów: po chińsku, w sosie owocowym lub na sałatce z jabłek. Jeśli lubisz azjatycką kuchnię, dodaj do kaczki świeżo posiekaną kolendrę, a danie podawaj z ugotowanym na sypko ryżem oraz prostą surówką z kapusty i kiełków. Jeśli wolisz łagodniejszy smak potraw, pierś z kaczki pokrój w plastry i rozłóż na czerwonej kapuście. Sos śliwkowy i kluski śląskie będą idealnym dopełnieniem tego dania. Choć kacze mięso zazwyczaj wykorzystuje się do przyrządzania dań głównych, to nadaje się również do przygotowania sałatek oraz przekąsek. Sałatka z kaczką i kozim serem czy sataye z piersi kaczki spełniają oczekiwania najbardziej wymagających. Już teraz zobacz wszystkie przepisy z wykorzystaniem piersi z kaczki. Tatar z selera z marynowaną kaczką, kaczka z sosem śliwkowym, kaczka po chińsku – wybierz danie najodpowiedniejsze dla siebie.