
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
10 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomieszaj świeżo starty imbir z posiekanym czosnkiem, chilli, olejem sezamowym i częścią posiekanej natki kolendry.

Krok 2
W tak przygotowanej marynacie na 30 minut umieść pokrojoną w cienkie paseczki pierś z kaczki.

Krok 3
Zamarynowane mięso nabijaj na drewniane patyki do szaszłyków.

Krok 4
Gotowe sataye obsmaż na patelni lub na grillu.

Krok 5
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z mlekiem kokosowym, zagotuj i dodaj pozostałą część mleka kokosowego.

Krok 6
Sataye podawaj polane sosem na ugotowanym osobno ryżu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sataye z piersi kaczki
Jeśli zastanawiasz się, jakie szybkie i ciekawe przystawki przygotować na wizytę znajomych, sataye z piersi kaczki spełnią twoje oczekiwania. Potrzebujesz dosłownie pół godziny, żeby wykonać to orientalne danie, urzekające zapachem i kolorem. Aby mięso skruszało i pięknie pachniało, wcześniej umieść je marynacie z dodatkiem imbiru i chili. Te dwie przyprawy sprawiają, że delikatne mięso staje się bardziej wyraziste i lekko pikantne. Kawałki piersi kaczki powinny poleżeć w marynacie co najmniej pół godziny, ale jeśli możesz, wydłuż ten czas, i zostaw je w niej nawet przez całą noc. Później wystarczy nabić kawałeczki piersi na patyczki do szaszłyków i usmażyć na patelni lub grillu. Gotowe sataye z mięsa kaczki będą się bardzo dobrze komponowały z ugotowanym na sypko brązowym lub jaśminowym ryżem oraz posypaną orzechami surówką z surowej kapusty. Taki sposób serwowania dań, to znak rozpoznawczy kuchni orientalnej.