Sataye z piersi kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sataye z piersi kaczki

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

10 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomieszaj świeżo starty imbir z posiekanym czosnkiem, chilli, olejem sezamowym i częścią posiekanej natki kolendry.

Sataye z piersi kaczki - Krok 1

Krok 2

W tak przygotowanej marynacie na 30 minut umieść pokrojoną w cienkie paseczki pierś z kaczki.

Sataye z piersi kaczki - Krok 2

Krok 3

Zamarynowane mięso nabijaj na drewniane patyki do szaszłyków.

Sataye z piersi kaczki - Krok 3

Krok 4

Gotowe sataye obsmaż na patelni lub na grillu.

Sataye z piersi kaczki - Krok 4

Krok 5

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z mlekiem kokosowym, zagotuj i dodaj pozostałą część mleka kokosowego.

Sataye z piersi kaczki - Krok 5

Krok 6

Sataye podawaj polane sosem na ugotowanym osobno ryżu.

Sataye z piersi kaczki - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sataye z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sataye z piersi kaczkiSataye z piersi kaczki

Jeśli zastanawiasz się, jakie szybkie i ciekawe przystawki przygotować na wizytę znajomych, sataye z piersi kaczki spełnią twoje oczekiwania. Potrzebujesz dosłownie pół godziny, żeby wykonać to orientalne danie, urzekające zapachem i kolorem. Aby mięso skruszało i pięknie pachniało, wcześniej umieść je marynacie z dodatkiem imbiru i chili. Te dwie przyprawy sprawiają, że delikatne mięso staje się bardziej wyraziste i lekko pikantne. Kawałki piersi kaczki powinny poleżeć w marynacie co najmniej pół godziny, ale jeśli możesz, wydłuż ten czas, i zostaw je w niej nawet przez całą noc. Później wystarczy nabić kawałeczki piersi na patyczki do szaszłyków i usmażyć na patelni lub grillu. Gotowe sataye z mięsa kaczki będą się bardzo dobrze komponowały z ugotowanym na sypko brązowym lub jaśminowym ryżem oraz posypaną orzechami surówką z surowej kapusty. Taki sposób serwowania dań, to znak rozpoznawczy kuchni orientalnej.