Pikantne skrzydełka Buffalo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka Buffalo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

734 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

527 osób wydrukowało

Pobierz pdf

866 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

0.7 szklanki

sos jogurtowy:

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dokładnie umyj i osusz. Następnie odetnij końcówkę, tak zwaną lotkę, i wyrzuć. Pozostałą część przetnij na pół w miejscu zgięcia.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj posiekany czosnek, whisky, pastę pomidorową, ketchup, sos tabasco i sojowy, paprykę, syrop klonowy oraz cukier. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 3

Krok 4

Przełóż skrzydełka do marynaty i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na całą noc.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 4

Krok 5

Skrzydełka grilluj zaczynając od niskiej temperatury, aby marynata nie spaliła się zbyt szybko. Po około 15-20 minutach możesz mięso bardziej dopiec, aby marynata się skarmelizowała. Podawaj z sosem jogurtowym.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 5

Krok 6

Sos jogurtowy. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj szczypiorek. Składniki sosu wymieszaj i dopraw.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne skrzydełka BuffaloPikantne skrzydełka Buffalo

Ślinka cieknie na sam ich widok! Smaczna, złocista przekąska przygotowana z drobiowych skrzydełek jest doskonała zawsze wtedy, kiedy trzeba przygotować coś szybko, a jednocześnie zrobić dobre wrażenie na tych, którzy będą je jeść. Tajemnica sukcesu tkwi w marynacie. To pomidorowa mieszanka składników, które połączone w całość stworzą prawdziwą eksplozję smaku – dodajmy – bardzo, że bardzo ostrą. Jeśli nie masz czasu, aby skrzydełka nieco w niej poleżały, nic nie szkodzi. Smaż je na patelni obficie zamoczone w sosie. Gdy skrzydełka marynowały się w niej dłużej, doskonale będzie przyrządzić je na grillu. W obydwu przypadkach koniecznie podaj je z zimnym jogurtowym dipem ze szczypiorkiem i czosnkiem, który orzeźwi twoje kubki smakowe po dawce ostrych przypraw. Do dania zaserwuj schłodzone jasne piwo.