Pikantne skrzydełka Buffalo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantne skrzydełka Buffalo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

677 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

431 osób wydrukowało

Pobierz pdf

652 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

80 mililitrów

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

0.7 szklanki

sos jogurtowy:

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka dokładnie umyj i osusz. Następnie odetnij końcówkę, tak zwaną lotkę, i wyrzuć. Pozostałą część przetnij na pół w miejscu zgięcia.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj posiekany czosnek, whisky, pastę pomidorową, ketchup, sos tabasco i sojowy, paprykę, syrop klonowy oraz cukier. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 3

Krok 4

Przełóż skrzydełka do marynaty i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na całą noc.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 4

Krok 5

Skrzydełka grilluj zaczynając od niskiej temperatury, aby marynata nie spaliła się zbyt szybko. Po około 15-20 minutach możesz mięso bardziej dopiec, aby marynata się skarmelizowała. Podawaj z sosem jogurtowym.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 5

Krok 6

Sos jogurtowy. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj szczypiorek. Składniki sosu wymieszaj i dopraw.

Pikantne skrzydełka Buffalo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne skrzydełka BuffaloPikantne skrzydełka Buffalo

Ślinka cieknie na sam ich widok! Smaczna, złocista przekąska przygotowana z drobiowych skrzydełek jest doskonała zawsze wtedy, kiedy trzeba przygotować coś szybko, a jednocześnie zrobić dobre wrażenie na tych, którzy będą je jeść. Tajemnica sukcesu tkwi w marynacie. To pomidorowa mieszanka składników, które połączone w całość stworzą prawdziwą eksplozję smaku – dodajmy – bardzo, że bardzo ostrą. Jeśli nie masz czasu, aby skrzydełka nieco w niej poleżały, nic nie szkodzi. Smaż je na patelni obficie zamoczone w sosie. Gdy skrzydełka marynowały się w niej dłużej, doskonale będzie przyrządzić je na grillu. W obydwu przypadkach koniecznie podaj je z zimnym jogurtowym dipem ze szczypiorkiem i czosnkiem, który orzeźwi twoje kubki smakowe po dawce ostrych przypraw. Do dania zaserwuj schłodzone jasne piwo.