
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij od strony skóry. Rozłóż je na duży i płaski kawałek.

Krok 2
Skrop kurczaka olejem i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 3
Cebulę pokrój w plastry i obłóż nią mięso. Odstaw do marynowania na 20 minut.

Krok 4
Smaż mięso na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Tak przygotowany kurczak będzie doskonale smakował w sałatce. Świetnym dodatkiem będzie też Ketchup Hellmann's Łagodny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak z grilla z cebulką
Soczyste udka z kurczaka z grilla z cebulką to smaczne i pachnące danie, idealne na każdą porę roku. Aromatycznego i delikatnego w smaku kurczaka uzyskasz dzięki marynacie. Po 30 minutach w mieszance przypraw i ziół, a potem po kilku minutach na grillu, mięso będzie wyśmienite i przypieczone. Dodatkowym atutem dania jest słodka i przyrumieniona cebulka. Aż ślinka cieknie na myśl o takim połączeniu! Udka z kurczaka ze skórą doskonale nadają się do grillowania i pieczenia. Smakują wyśmienicie z każdym dodatkiem, więc nasz przepis z łatwością możesz modyfikować – wystarczy, że dobierzesz nieco inne przyprawy i zioła. Kurczaka podawaj z ryżem, frytkami, opiekanymi ziemniakami czy chrupką sałatą. Sos jogurtowy, ketchup oraz sos majonezowy także będą świetnie pasować. Udka z kurczaka możesz także jeść na zimno na sałatce z sałaty rzymskiej, pomidora i ogórka.