
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij od strony skóry. Rozłóż je na duży i płaski kawałek.

Krok 2
Skrop kurczaka olejem i natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 3
Cebulę pokrój w plastry i obłóż nią mięso. Odstaw do marynowania na 20 minut.

Krok 4
Smaż mięso na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Tak przygotowany kurczak będzie doskonale smakował w sałatce. Świetnym dodatkiem będzie też Ketchup Hellmann's Łagodny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysty kurczak z grilla z cebulką
Soczyste udka z kurczaka z grilla z cebulką to smaczne i pachnące danie, idealne na każdą porę roku. Aromatycznego i delikatnego w smaku kurczaka uzyskasz dzięki marynacie. Po 30 minutach w mieszance przypraw i ziół, a potem po kilku minutach na grillu, mięso będzie wyśmienite i przypieczone. Dodatkowym atutem dania jest słodka i przyrumieniona cebulka. Aż ślinka cieknie na myśl o takim połączeniu! Udka z kurczaka ze skórą doskonale nadają się do grillowania i pieczenia. Smakują wyśmienicie z każdym dodatkiem, więc nasz przepis z łatwością możesz modyfikować – wystarczy, że dobierzesz nieco inne przyprawy i zioła. Kurczaka podawaj z ryżem, frytkami, opiekanymi ziemniakami czy chrupką sałatą. Sos jogurtowy, ketchup oraz sos majonezowy także będą świetnie pasować. Udka z kurczaka możesz także jeść na zimno na sałatce z sałaty rzymskiej, pomidora i ogórka.