Karkówka z duszoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karkówka z duszoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

272 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój karkówkę w centymetrowe plastry. Rozbij lekko młotkiem i posyp Przyprawą do karkówki Knorr.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebule w plastry i podduś z masłem na patelni, po czym odstaw do ostudzenia.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 2

Krok 3

Nałóż cebulę na mięso, całość zroluj i przebij mięso wykałaczką.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane roladki smaż na grillu.

Karkówka z duszoną cebulą  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z duszoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z duszoną cebulą Karkówka z duszoną cebulą

Karkówka z duszoną cebulą to danie, które nie wymaga wielu wyszukanych składników ani skomplikowanego przygotowania. Jednocześnie jest świetną alternatywą dla popularnych kiełbasek z grilla. Najważniejszym składnikiem dania jest mięso, dlatego warto zwrócić uwagę podczas zakupów na jego świeżość i dobrą jakość. Użyj dowolnego rodzaju karkówki, w zależności od tego, jaki gatunek mięsa lubisz. Oprócz niego będzie Ci potrzebna cebula i odrobina tłuszczu. Aby mięso było łatwiejsze do upieczenia, pokrój je w niezbyt grube, około centymetrowe plastry i rozbij tłuczkiem. Tak przygotowane kawałki posyp przyprawą. Pokrojoną cebulę podduś na patelni z odrobiną tłuszczu. Do przygotowanych wcześniej kawałków karkówki włóż cebulę i całość zroluj. Warto przebić każdy kawałek wykałaczką, co ułatwi przewracanie porcji podczas grillowania. Do tak przyrządzonej karkówki świetnie pasować będą zarówno sałatki ze świeżych warzyw, jak i pieczone na grillu ziemniaki. Wypróbuj, jak smakuje mięso z grilla w nowej odsłonie!