Gulasz wieprzowy ze śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wieprzowy ze śmietanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

145 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

20 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 500 ml wody oraz wywar z grzybów wraz z pokrojonymi grzybami i zagotuj. Aby potrawa nabrała wyrazistego smaku, dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 2

Krok 3

Gulasz duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj groszek, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz wieprzowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej