Gulasz wieprzowy ze śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy ze śmietanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
173 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

20 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 500 ml wody oraz wywar z grzybów wraz z pokrojonymi grzybami i zagotuj. Aby potrawa nabrała wyrazistego smaku, dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 2

Krok 3

Gulasz duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj groszek, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy ze śmietankąGulasz wieprzowy ze śmietanką

Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.