Gulasz wieprzowy ze śmietanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy ze śmietanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
173 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

20 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 500 ml wody oraz wywar z grzybów wraz z pokrojonymi grzybami i zagotuj. Aby potrawa nabrała wyrazistego smaku, dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 2

Krok 3

Gulasz duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj groszek, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy ze śmietankąGulasz wieprzowy ze śmietanką

Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.