Gulasz wieprzowy ze śmietanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

144 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

20 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz. Następnie odcedź, wodę zachowaj, a grzyby pokrój w paski. Mięso pokrój w dużą kostkę o boku około 2 cm. Oprósz mąką i obsmaż w garnku. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 1

Krok 2

Następnie wlej 500 ml wody oraz wywar z grzybów wraz z pokrojonymi grzybami i zagotuj. Aby potrawa nabrała wyrazistego smaku, dodaj Bulionetkę wołową Knorr.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 2

Krok 3

Gulasz duś około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj groszek, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą.

Gulasz wieprzowy ze śmietanką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy ze śmietanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej