Gulasz z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

223 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

307 osób wydrukowało

Pobierz pdf

409 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Gulasz z warzywami - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.

Gulasz z warzywami - Krok 2

Krok 3

Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.

Gulasz z warzywami - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.

Gulasz z warzywami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z warzywamiGulasz z warzywami

Jednogarnkowce do boju! Gulasz z warzywami - wystąp! Kiedy z braku czasu grunt pali się nam pod nogami, gulasz warzywny może okazać się naszą najlepszą bronią. Szybko, prosto i bez… zbędnej góry naczyń! Co więcej, warzywny gulasz pomoże nam jeszcze w innej walce – o obecność warzyw w codziennej diecie, także naszych milusińskich. A do arsenału jego zalet dodać trzeba, że nic tak dobrze nam nie zrobi podczas chłodnych dni jak jeszcze parujący, pachnący warzywami i przyprawami gulasz.

Dla kogo? Gulasz z warzywami zachwyci wielbicieli mięsnych potrawek z dodatkiem warzyw. Z radością będą go też witać w kuchni wszyscy poszukujący… pomysłu na rodzinny obiad z produktów, które już nie mogą się doczekać na swoją kolej.

Na jaką okazję? Na rodzinny obiad – w poniedziałek, ale potem też we wtorek, może jeszcze w środę – bo warzywny gulasz kolejnego dnia będzie smakować jeszcze wyborniej!

Dla urozmaicenia: Chcesz poczuć się jak w na Węgrzech, w ojczyźnie gulaszów? Nie oszczędzaj na papryce! Dzięki tej ostrej, danie rozgrzeje cię do czerwoności.

Czy wiesz, że? Będąc na Węgrzech, zamiast słowa „gulasz” szukaj w menu „pörkölt”. Oznacza ono „przypieczony, przyrumieniony”.

To ten dzień – dziś podaj na stół pyszny gulasz z warzywami! Do dzieła!