
Składniki
1 opakowanie
500 gramów
200 gramów
200 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.

Krok 3
Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.

Krok 4
Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.


Dobra rada:
Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z warzywami
Jednogarnkowce do boju! Gulasz z warzywami - wystąp! Kiedy z braku czasu grunt pali się nam pod nogami, gulasz warzywny może okazać się naszą najlepszą bronią. Szybko, prosto i bez… zbędnej góry naczyń! Co więcej, warzywny gulasz pomoże nam jeszcze w innej walce – o obecność warzyw w codziennej diecie, także naszych milusińskich. A do arsenału jego zalet dodać trzeba, że nic tak dobrze nam nie zrobi podczas chłodnych dni jak jeszcze parujący, pachnący warzywami i przyprawami gulasz.
Dla kogo? Gulasz z warzywami zachwyci wielbicieli mięsnych potrawek z dodatkiem warzyw. Z radością będą go też witać w kuchni wszyscy poszukujący… pomysłu na rodzinny obiad z produktów, które już nie mogą się doczekać na swoją kolej.
Na jaką okazję? Na rodzinny obiad – w poniedziałek, ale potem też we wtorek, może jeszcze w środę – bo warzywny gulasz kolejnego dnia będzie smakować jeszcze wyborniej!
Dla urozmaicenia: Chcesz poczuć się jak w na Węgrzech, w ojczyźnie gulaszów? Nie oszczędzaj na papryce! Dzięki tej ostrej, danie rozgrzeje cię do czerwoności.
Czy wiesz, że? Będąc na Węgrzech, zamiast słowa „gulasz” szukaj w menu „pörkölt”. Oznacza ono „przypieczony, przyrumieniony”.
To ten dzień – dziś podaj na stół pyszny gulasz z warzywami! Do dzieła!


































