Gulasz z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

346 osób wydrukowało

Pobierz pdf

471 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

200 gramów

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Gulasz z warzywami - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w grubą kostkę (3 x 3 cm). Podsmaż na gorącym oleju, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę marchew.

Gulasz z warzywami - Krok 2

Krok 3

Wlej dwie szklanki zimnej wody (400 ml), dodaj Fix i dobrze wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około 90 min, w zależności od rodzaju mięsa.

Gulasz z warzywami - Krok 3

Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, dodaj zieloną fasolkę i groszek. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną kaszą.

Gulasz z warzywami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Droździel

    Ewa Droździel , 13.11.2020

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz po polsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z warzywamiGulasz z warzywami

Jednogarnkowce do boju! Gulasz z warzywami - wystąp! Kiedy z braku czasu grunt pali się nam pod nogami, gulasz warzywny może okazać się naszą najlepszą bronią. Szybko, prosto i bez… zbędnej góry naczyń! Co więcej, warzywny gulasz pomoże nam jeszcze w innej walce – o obecność warzyw w codziennej diecie, także naszych milusińskich. A do arsenału jego zalet dodać trzeba, że nic tak dobrze nam nie zrobi podczas chłodnych dni jak jeszcze parujący, pachnący warzywami i przyprawami gulasz.

Dla kogo? Gulasz z warzywami zachwyci wielbicieli mięsnych potrawek z dodatkiem warzyw. Z radością będą go też witać w kuchni wszyscy poszukujący… pomysłu na rodzinny obiad z produktów, które już nie mogą się doczekać na swoją kolej.

Na jaką okazję? Na rodzinny obiad – w poniedziałek, ale potem też we wtorek, może jeszcze w środę – bo warzywny gulasz kolejnego dnia będzie smakować jeszcze wyborniej!

Dla urozmaicenia: Chcesz poczuć się jak w na Węgrzech, w ojczyźnie gulaszów? Nie oszczędzaj na papryce! Dzięki tej ostrej, danie rozgrzeje cię do czerwoności.

Czy wiesz, że? Będąc na Węgrzech, zamiast słowa „gulasz” szukaj w menu „pörkölt”. Oznacza ono „przypieczony, przyrumieniony”.

To ten dzień – dziś podaj na stół pyszny gulasz z warzywami! Do dzieła!