Gulasz z kozakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kozakami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

3 szczypty

3 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę mniej więcej 2 x 2cm. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Papryczkę bez pestek posiekaj jak najdrobniej. Grzyby dokładnie oczyść, pokrój w plasterki.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i chili, smaż kilka minut mieszając aż cebula się zeszkli. Wlej bulion rozpuszczony z 1/2 szkl. gorącej wody i duś 30 minut.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone grzyby, duś następne 30 minut mieszając czasami i pilnując żeby nic się nie przypaliło. Gdy mięso będzie miękkie dodaj sos w proszku, wymieszaj żeby nie było grudek. Całość dopraw do smaku przyprawą Delikat, ew. solą i pieprzem. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej