Gulasz z kozakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kozakami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

3 szczypty

3 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę mniej więcej 2 x 2cm. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Papryczkę bez pestek posiekaj jak najdrobniej. Grzyby dokładnie oczyść, pokrój w plasterki.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i chili, smaż kilka minut mieszając aż cebula się zeszkli. Wlej bulion rozpuszczony z 1/2 szkl. gorącej wody i duś 30 minut.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone grzyby, duś następne 30 minut mieszając czasami i pilnując żeby nic się nie przypaliło. Gdy mięso będzie miękkie dodaj sos w proszku, wymieszaj żeby nie było grudek. Całość dopraw do smaku przyprawą Delikat, ew. solą i pieprzem. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej