Gulasz z kozakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kozakami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

4 łyżki

3 szczypty

3 szczypty

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę mniej więcej 2 x 2cm. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Papryczkę bez pestek posiekaj jak najdrobniej. Grzyby dokładnie oczyść, pokrój w plasterki.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i chili, smaż kilka minut mieszając aż cebula się zeszkli. Wlej bulion rozpuszczony z 1/2 szkl. gorącej wody i duś 30 minut.

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone grzyby, duś następne 30 minut mieszając czasami i pilnując żeby nic się nie przypaliło. Gdy mięso będzie miękkie dodaj sos w proszku, wymieszaj żeby nie było grudek. Całość dopraw do smaku przyprawą Delikat, ew. solą i pieprzem. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kozakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej