Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę, smaż chwilę.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 3

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 150 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej