Sos grzybowy z kiełbasą - makaron świderki | Przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

50 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 1

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 50 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 4

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki, smaż chwilę.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 3

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.