Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę, smaż chwilę.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 3

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 150 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej