Sos grzybowy z kiełbasą - makaron świderki | Przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

50 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 1

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 50 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 4

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki, smaż chwilę.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 3

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.