Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami
łatwe
82 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
50 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 50 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.

Krok 3
Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki, smaż chwilę.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.