Makaron z pieczoną papryką i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczoną papryką i fetą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę piec w piekarniku ok. 20 minut, aż zmięknie. Pokroić w grube paski.

Krok 2

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Do garnka wrzucić ugotowany makaron, kostkę Rosołu z kury Knorr, paprykę i pokrojoną fetę. Mieszać, aż powstanie sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej