Makaron z pieczoną papryką i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczoną papryką i fetą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę piec w piekarniku ok. 20 minut, aż zmięknie. Pokroić w grube paski.

Krok 2

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Do garnka wrzucić ugotowany makaron, kostkę Rosołu z kury Knorr, paprykę i pokrojoną fetę. Mieszać, aż powstanie sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej