
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę piec w piekarniku ok. 20 minut, aż zmięknie. Pokroić w grube paski.
Krok 2
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
Do garnka wrzucić ugotowany makaron, kostkę Rosołu z kury Knorr, paprykę i pokrojoną fetę. Mieszać, aż powstanie sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej