Makaron z pieczoną papryką i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczoną papryką i fetą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę piec w piekarniku ok. 20 minut, aż zmięknie. Pokroić w grube paski.

Krok 2

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Do garnka wrzucić ugotowany makaron, kostkę Rosołu z kury Knorr, paprykę i pokrojoną fetę. Mieszać, aż powstanie sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczoną papryką i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej