Tagliatelle z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rozmarynem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

2 sztuki

6 sztuk

4 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente z dodatkiem kostki do makaronu Knorr.

Krok 2

Masło rozpuszczamy w rondelku. Czosnek obieramy. Obrywamy listki rozmarynu. Czosnek i rozmaryn drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.

Krok 3

Mieszamy z makaronem. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej