Tagliatelle z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rozmarynem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente z dodatkiem kostki do makaronu Knorr.

Krok 2

Masło rozpuszczamy w rondelku. Czosnek obieramy. Obrywamy listki rozmarynu. Czosnek i rozmaryn drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.

Krok 3

Mieszamy z makaronem. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej