Tagliatelle z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rozmarynem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

6 sztuk

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente z dodatkiem kostki do makaronu Knorr.

Krok 2

Masło rozpuszczamy w rondelku. Czosnek obieramy. Obrywamy listki rozmarynu. Czosnek i rozmaryn drobno kroimy. Smażymy na maśle, aż czosnek się zezłoci.

Krok 3

Mieszamy z makaronem. Podajemy posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej