Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki do makronu Knorr . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .

Krok 2

Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej .

Krok 3

Kukurydzę gotujemy w wodzie lekko osolonej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .Dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko .

Krok 4

Dodajemy sól,pieprz i pokruszoną mini kostkę czosnku knorr do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej