Składniki
2 łyżeczki
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki do makronu Knorr . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .
Krok 2
Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej .
Krok 3
Kukurydzę gotujemy w wodzie lekko osolonej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .Dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko .
Krok 4
Dodajemy sól,pieprz i pokruszoną mini kostkę czosnku knorr do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej