Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

203

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem kostki do makronu Knorr . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .

Krok 2

Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej .

Krok 3

Kukurydzę gotujemy w wodzie lekko osolonej . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .Dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko .

Krok 4

Dodajemy sól,pieprz i pokruszoną mini kostkę czosnku knorr do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany bakłażan z kukurydzą i świderkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej