Pyszna sałatka z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna sałatka z brokułów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.

Krok 3

Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z cykorią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej