Pyszna sałatka z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna sałatka z brokułów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.

Krok 3

Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej