
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
150 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.
Krok 3
Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej