Pyszna sałatka z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna sałatka z brokułów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.

Krok 3

Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej