
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
150 mililitrów
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.
Krok 3
Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej