Pyszna sałatka z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna sałatka z brokułów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.

Krok 3

Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej