Pyszna sałatka z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna sałatka z brokułów

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj około pięciu minut w osolonym wrzątku. Odsączamy je i ostudź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo. Pomidory i trzy obrane jajka pokrój w ósemki.

Krok 3

Na na półmisku ułóż brokuły, pomidory i jajka. Pozostałe jajko pokrój w małą kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką ciepłej wody. Dodaj do niego świeże zioła i jogurt. Nastepnie dodaj pokrojone jajko, wymieszaj.Przed podaniem polej sałatkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna sałatka z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aksamitny przysmak
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej