Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Cebulę pokrój w paski.
Krok 2
Chorizo pokrój na cienkie plastry, a następnie usmaż na suchej patelni do momentu, gdy będą chrupiące. Po tym czasie przełóż je na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Wszystkie składniki przełóż do miski.
Krok 4
Stwórz aromatyczny, grecki sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą. Gotowy sos wlej do miski i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.
Dobra rada:
W tym przepisie zamiast kiełbasy chorizo, możesz użyć innej kiełbasy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolką szparagową i chorizo
Lubisz gotować, ale jesteś wiecznie w biegu, brakuje ci czasu na przygotowywanie posiłków i nie masz ochoty na wielkie zakupy? Przepis na sałatkę z fasolką szparagową i chorizo będzie dla ciebie wybawieniem. Powody są trzy: na twojej liście zakupów znajdzie się jedynie kilka składników, po drugie w kuchni spędzisz zaledwie kwadrans i po trzecie – sałatka, którą przyrządzisz będzie idealnym daniem obiadowym lub lunchem do pracy. Choć jest w sumie jeszcze czwarty, najważniejszy powód: fantastyczny smak. Wszystko, co trzeba zrobić, to ugotować fasolkę, pokroić cebulę, podsmażyć kiełbasę, a następnie wszystkie składniki połączyć z doskonałym sosem. Chorizo, tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, jest dziś produktem popularnym i przez to łatwo dostępnym. Jeśli jednak mimo wszystko nie udało ci się go kupić, z powodzeniem możesz użyć innego rodzaju kiełbasy. Brzmi łatwo, smakuje wybornie.