
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Cebulę pokrój w paski.

Krok 2
Chorizo pokrój na cienkie plastry, a następnie usmaż na suchej patelni do momentu, gdy będą chrupiące. Po tym czasie przełóż je na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 3
Wszystkie składniki przełóż do miski.

Krok 4
Stwórz aromatyczny, grecki sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą. Gotowy sos wlej do miski i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
W tym przepisie zamiast kiełbasy chorizo, możesz użyć innej kiełbasy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolką szparagową i chorizo
Lubisz gotować, ale jesteś wiecznie w biegu, brakuje ci czasu na przygotowywanie posiłków i nie masz ochoty na wielkie zakupy? Przepis na sałatkę z fasolką szparagową i chorizo będzie dla ciebie wybawieniem. Powody są trzy: na twojej liście zakupów znajdzie się jedynie kilka składników, po drugie w kuchni spędzisz zaledwie kwadrans i po trzecie – sałatka, którą przyrządzisz będzie idealnym daniem obiadowym lub lunchem do pracy. Choć jest w sumie jeszcze czwarty, najważniejszy powód: fantastyczny smak. Wszystko, co trzeba zrobić, to ugotować fasolkę, pokroić cebulę, podsmażyć kiełbasę, a następnie wszystkie składniki połączyć z doskonałym sosem. Chorizo, tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, jest dziś produktem popularnym i przez to łatwo dostępnym. Jeśli jednak mimo wszystko nie udało ci się go kupić, z powodzeniem możesz użyć innego rodzaju kiełbasy. Brzmi łatwo, smakuje wybornie.