
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Cebulę pokrój w paski.

Krok 2
Chorizo pokrój na cienkie plastry, a następnie usmaż na suchej patelni do momentu, gdy będą chrupiące. Po tym czasie przełóż je na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Krok 3
Wszystkie składniki przełóż do miski.

Krok 4
Stwórz aromatyczny, grecki sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą. Gotowy sos wlej do miski i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.


Dobra rada:
W tym przepisie zamiast kiełbasy chorizo, możesz użyć innej kiełbasy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolką szparagową i chorizo
Lubisz gotować, ale jesteś wiecznie w biegu, brakuje ci czasu na przygotowywanie posiłków i nie masz ochoty na wielkie zakupy? Przepis na sałatkę z fasolką szparagową i chorizo będzie dla ciebie wybawieniem. Powody są trzy: na twojej liście zakupów znajdzie się jedynie kilka składników, po drugie w kuchni spędzisz zaledwie kwadrans i po trzecie – sałatka, którą przyrządzisz będzie idealnym daniem obiadowym lub lunchem do pracy. Choć jest w sumie jeszcze czwarty, najważniejszy powód: fantastyczny smak. Wszystko, co trzeba zrobić, to ugotować fasolkę, pokroić cebulę, podsmażyć kiełbasę, a następnie wszystkie składniki połączyć z doskonałym sosem. Chorizo, tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, jest dziś produktem popularnym i przez to łatwo dostępnym. Jeśli jednak mimo wszystko nie udało ci się go kupić, z powodzeniem możesz użyć innego rodzaju kiełbasy. Brzmi łatwo, smakuje wybornie.