Sałatka z fasolką szparagową i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Cebulę pokrój w paski.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 1

Krok 2

Chorizo pokrój na cienkie plastry, a następnie usmaż na suchej patelni do momentu, gdy będą chrupiące. Po tym czasie przełóż je na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki przełóż do miski.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 3

Krok 4

Stwórz aromatyczny, grecki sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą. Gotowy sos wlej do miski i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tym przepisie zamiast kiełbasy chorizo, możesz użyć innej kiełbasy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolką szparagową i chorizoSałatka z fasolką szparagową i chorizo

Lubisz gotować, ale jesteś wiecznie w biegu, brakuje ci czasu na przygotowywanie posiłków i nie masz ochoty na wielkie zakupy? Przepis na sałatkę z fasolką szparagową i chorizo będzie dla ciebie wybawieniem. Powody są trzy: na twojej liście zakupów znajdzie się jedynie kilka składników, po drugie w kuchni spędzisz zaledwie kwadrans i po trzecie – sałatka, którą przyrządzisz będzie idealnym daniem obiadowym lub lunchem do pracy. Choć jest w sumie jeszcze czwarty, najważniejszy powód: fantastyczny smak. Wszystko, co trzeba zrobić, to ugotować fasolkę, pokroić cebulę, podsmażyć kiełbasę, a następnie wszystkie składniki połączyć z doskonałym sosem. Chorizo, tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, jest dziś produktem popularnym i przez to łatwo dostępnym. Jeśli jednak mimo wszystko nie udało ci się go kupić, z powodzeniem możesz użyć innego rodzaju kiełbasy. Brzmi łatwo, smakuje wybornie.