Sałatka szwajcarska - z serem i szynką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka szwajcarska

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

180 gramów

150 gramów

0.5 opakowania

4 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekaj, szynkę, ser i ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka szwajcarska - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos. W miseczce połącz ze sobą, majonez, sok z ogórków, sos czosnkowy Knorr i posiekaną natkę. Całość dopraw solą i pieprzem.

Sałatka szwajcarska - Krok 2

Krok 3

Gotowy sos wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Całość przełóż do salaterki i oprósz posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka szwajcarska - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz rybę, możesz ją użyć zamiast szynki. 

1

Opinie o przepisie

  • Ula

    Ula , 21.07.2023

    Zrobiłam na spotkanie z koleżankami, spróbowały i wszystkie poprosiły o przepis:)) Prosta, ekspresowa, bardzo smaczna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej