
Składniki
180 gramów
150 gramów
0.5 opakowania
4 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekaj, szynkę, ser i ogórki pokrój w kostkę.

Krok 2
Przygotuj sos. W miseczce połącz ze sobą, majonez, sok z ogórków, sos czosnkowy Knorr i posiekaną natkę. Całość dopraw solą i pieprzem.

Krok 3
Gotowy sos wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Całość przełóż do salaterki i oprósz posiekanym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Jeśli lubisz rybę, możesz ją użyć zamiast szynki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej