Sałatka szwajcarska - z serem i szynką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka szwajcarska

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

150 gramów

0.5 opakowania

4 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekaj, szynkę, ser i ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka szwajcarska - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos. W miseczce połącz ze sobą, majonez, sok z ogórków, sos czosnkowy Knorr i posiekaną natkę. Całość dopraw solą i pieprzem.

Sałatka szwajcarska - Krok 2

Krok 3

Gotowy sos wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Całość przełóż do salaterki i oprósz posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka szwajcarska - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz rybę, możesz ją użyć zamiast szynki. 

2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka

    Agnieszka , 25.07.2025

    Szybko się robi, bardzo mi smakowała. Zrobię znów na imieniny męża.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula

    Ula , 21.07.2023

    Zrobiłam na spotkanie z koleżankami, spróbowały i wszystkie poprosiły o przepis:)) Prosta, ekspresowa, bardzo smaczna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej