Kurczak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

4 łyżki

50 gramów

4 łyżki

4 plastry

100 gramów

100 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w paski, zalać sosem sojowym i wódką, wymieszać, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Banany, ananasy i kapustę pokroić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju ze startym imbirem, mięso obtoczyć w mące i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć oddzielnie banany, ananasy i kapustę.

Krok 3

Połączyć owoce i kapustę z mięsem, doprawić do smaku, dolać sok pomarańczowy, przesmażyć wszystko razem przez kilka sekund. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej