
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
50 gramów
4 łyżki
4 plastry
100 gramów
100 mililitrów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w paski, zalać sosem sojowym i wódką, wymieszać, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Banany, ananasy i kapustę pokroić.
Krok 2
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju ze startym imbirem, mięso obtoczyć w mące i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć oddzielnie banany, ananasy i kapustę.
Krok 3
Połączyć owoce i kapustę z mięsem, doprawić do smaku, dolać sok pomarańczowy, przesmażyć wszystko razem przez kilka sekund. Podawać z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























