Kurczak po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

4 plastry

4 łyżki

4 łyżki

50 gramów

40 mililitrów

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w paski, zalać sosem sojowym i wódką, wymieszać, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Banany, ananasy i kapustę pokroić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju ze startym imbirem, mięso obtoczyć w mące i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć oddzielnie banany, ananasy i kapustę.

Krok 3

Połączyć owoce i kapustę z mięsem, doprawić do smaku, dolać sok pomarańczowy, przesmażyć wszystko razem przez kilka sekund. Podawać z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej