Kurczak w sosie winogronowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie winogronowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 pęczek

null

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na maśle i przełóż do piekarnika. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 2

Winogrona umyj, wyciśnij z nich sok i podlej nim piekącego się kurczaka.

Krok 3

Po upieczeniu posyp natką pietruszki i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej