Kurczak w sosie winogronowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak w sosie winogronowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 pęczek

null

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na maśle i przełóż do piekarnika. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 2

Winogrona umyj, wyciśnij z nich sok i podlej nim piekącego się kurczaka.

Krok 3

Po upieczeniu posyp natką pietruszki i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mus z wędzonej makreli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej