
Składniki
null
1 łyżka
1 pęczek
null
1 sztuka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na maśle i przełóż do piekarnika. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2
Winogrona umyj, wyciśnij z nich sok i podlej nim piekącego się kurczaka.
Krok 3
Po upieczeniu posyp natką pietruszki i polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej