Kurczak w sosie winogronowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie winogronowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

1 pęczek

null

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oczyść, pokrój, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na maśle i przełóż do piekarnika. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 2

Winogrona umyj, wyciśnij z nich sok i podlej nim piekącego się kurczaka.

Krok 3

Po upieczeniu posyp natką pietruszki i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie winogronowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej