
Składniki
null
1 łyżka
1 pęczek
null
1 sztuka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oczyść, pokrój, natrzyj solą i pieprzem, obsmaż na maśle i przełóż do piekarnika. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2
Winogrona umyj, wyciśnij z nich sok i podlej nim piekącego się kurczaka.
Krok 3
Po upieczeniu posyp natką pietruszki i polej sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej