
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili, czosnek, trawę cytrynową, sok z cytryny, sos sojowy i Delikat zmiksować. Masę wymieszać z mlekiem kokosowym. Udka kurczaka podzielić na pałki i podudzia, zalać marynatą. Marynować godzinę.
Krok 2
Nagrzać piekarnik do 180st. lub grill. udka wyjąć przełożyć na blaszkę, piec na najniższej półce w piekarniku lub na niewielkim ogniu na grillu przez 30 minut. W trakcie pieczenia smarować marynatą kokosową.
Krok 3
Podać z sosem chili i ryżem ugotowanym w kurkumie z dodatkiem czerwonej papryki i dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej