Kurczak w marynacie chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie chilli

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili, czosnek, trawę cytrynową, sok z cytryny, sos sojowy i Delikat zmiksować. Masę wymieszać z mlekiem kokosowym. Udka kurczaka podzielić na pałki i podudzia, zalać marynatą. Marynować godzinę.

Krok 2

Nagrzać piekarnik do 180st. lub grill. udka wyjąć przełożyć na blaszkę, piec na najniższej półce w piekarniku lub na niewielkim ogniu na grillu przez 30 minut. W trakcie pieczenia smarować marynatą kokosową.

Krok 3

Podać z sosem chili i ryżem ugotowanym w kurkumie z dodatkiem czerwonej papryki i dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej