Kurczak w marynacie chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie chilli

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chili, czosnek, trawę cytrynową, sok z cytryny, sos sojowy i Delikat zmiksować. Masę wymieszać z mlekiem kokosowym. Udka kurczaka podzielić na pałki i podudzia, zalać marynatą. Marynować godzinę.

Krok 2

Nagrzać piekarnik do 180st. lub grill. udka wyjąć przełożyć na blaszkę, piec na najniższej półce w piekarniku lub na niewielkim ogniu na grillu przez 30 minut. W trakcie pieczenia smarować marynatą kokosową.

Krok 3

Podać z sosem chili i ryżem ugotowanym w kurkumie z dodatkiem czerwonej papryki i dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w marynacie  chilli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej