
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili, czosnek, trawę cytrynową, sok z cytryny, sos sojowy i Delikat zmiksować. Masę wymieszać z mlekiem kokosowym. Udka kurczaka podzielić na pałki i podudzia, zalać marynatą. Marynować godzinę.
Krok 2
Nagrzać piekarnik do 180st. lub grill. udka wyjąć przełożyć na blaszkę, piec na najniższej półce w piekarniku lub na niewielkim ogniu na grillu przez 30 minut. W trakcie pieczenia smarować marynatą kokosową.
Krok 3
Podać z sosem chili i ryżem ugotowanym w kurkumie z dodatkiem czerwonej papryki i dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej