
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, kurczaka w kostkę. Marchewkę, imbir i kapustę w cienkie paski.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso wraz z cebulą.

Krok 3
Po chwili dodaj orzechy, marchewkę i imbir.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i wlej całość na patelnię.

Krok 5
Teraz dodaj kapustę i posiekaną kolendrę. Całość zagotuj i natychmiast podawaj, aby warzywa były jędrne. Kurczak w sosie słodko- kwaśnym doskonale smakuje z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Jeśli lubisz potrawy inspirowane kuchnią azjatycką, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z całą pewnością często będzie gościł na twoim stole. Wbrew pozorom, aby zaprosić bliskich na wspaniałą, orientalną ucztę, nie musisz być kulinarną boginią lub mistrzem patelni z kilkunastoma certyfikatami. Kurczak z sosem słodko-kwaśnym jest bowiem nie tylko pysznym, ale również wyjątkowo nieskomplikowanym w przyrządzeniu daniem. Orientalne smaki są na wyciągnięcie ręki… a właściwie widelca! Życzymy smacznego!
Dla kogo? Klasyczny przepis na kurczaka z sosem słodko-kwaśnym wzbogać dodatkiem orzechów nerkowca – to rozwiązanie idealne dla wszystkich fanów chrupania. Pomysł na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym możesz też modyfikować wedle własnej fantazji i kulinarnej weny. W sam raz dla kucharzy, którzy nie przepadają za precyzyjnym podążaniem za wytycznymi z przepisów. Jeśli chcesz, możesz również dorzucić do kurczaka słodko-kwaśnego pokrojonego w kostkę ananasa z puszki, a kapustę pekińską zastąpić białą.
Na jaką okazję? Gorącego kurczaka słodko-kwaśnego prosto z patelni serwuj na obiad lub kolację. Zaskocz siebie i swoich bliskich! Przyrządzanie posiłków inspirowanych kuchnią orientalną wcale nie musi być trudne i czasochłonne. Posiłek w mniej niż pół godziny? To możliwe! Ani się obejrzysz, a już będziesz zasiadać do stołu i brać do ust pierwsze kęsy kurczaka w słodko-kwaśnym sosie.
Czy wiesz, że? Przepis na kurczaka w sosie słodko-kwaśnym może być doskonałym pretekstem do zorganizowania przyjęcia w klimacie azjatyckim. Przygotuj kolorowe lampiony, a do jedzenia użyj pałeczek. Wyjście do restauracji już nie będzie konieczne, by poczuć tę niepowtarzalną atmosferę.
Dla urozmaicenia: Danie podawaj na stół wraz z ugotowanym na sypko ryżem basmati lub jaśminowym. Gdy dorzucisz do niego podczas gotowania odrobinę kurkumy, zyska piękny, złocisty kolor. Oczywiście, zamiast kurczaka użyć możesz także delikatnego mięsa z indyka.