PRZEPISY.PL

Tikka masala to jeszcze jeden pyszny sos z bogatej kuchni indyjskiej. Dziś podajemy kurczaka tikka masala z sypkim ryżem basmati.

Kurczak tikka masala - autor: przepisy.pl

Kurczak tikka masala

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
354
osoby dodały do Mniamlisty
354
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • czerwona papryka1 szt
  • świeży imbir - 2 cm kawałek1 szt
  • śmietana 18%0.33 szklanki
  • garam masala1 łyżeczka
  • oliwa2 łyżki
  • papryka słodka0.5 łyżeczki
  • chilli0.5 łyżeczki
Kurczak tikka masala – krok 1

Krok 1

Przygotuj marynatę: wymieszaj jogurt z przyprawą Knorr oraz curry, kuminem, kurkumą, kolendrą i liściem laurowym.
Kurczak tikka masala – krok 2

Krok 2

Pokrój pierś z kurczaka w kostkę i zanurz w marynacie, po czym odstaw na około 2 godziny do lodówki.
Kurczak tikka masala – krok 3

Krok 3

Pomidory pokrój w mniejsze części i wymieszaj ze śmietaną. Imbir obierz i zetrzyj na tarce i dodaj do pomidorów.
Kurczak tikka masala – krok 4

Krok 4

Pokrój cebulę w ćwiartki, paprykę w paski i podsmaż na oliwie. Dodaj chilli i słodką paprykę.
Kurczak tikka masala – krok 5

Krok 5

Dorzuć kurczaka w marynacie i pomidory ze śmietaną. Duś do momentu, gdy kurczak będzie miękki. Na koniec dodaj garam masalę. Podawaj z ryżem

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

135
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
527
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
510
osób dodało do Mniamlisty
45''
1
Łatwe
152
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie