Kurczak "Cacciatore" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak "Cacciatore"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

100 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania sosu. Zagotuj białe wino, następnie dodaj śmietankę i koncentrat pomidorowy.

Krok 2

Teraz dodaj do sosu mąkę oraz przyprawy z opakowania Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj.

Krok 3

Sos przelej do rękawa do pieczenia.

Krok 4

Dodaj oczyszczone pałki z kurczaka, oliwki, posiekany czosnek i cebulę.

Krok 5

Posiekaj zioła i dodaj również do pozostałych składników. Zamknij szczelnie rękaw, delikatnie wszystko wymieszaj i piecz przez 45 minut w 180 °C. Podawaj wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak "Cacciatore"Kurczak "Cacciatore"

Przygotuj pyszne danie z kurczaka na bazie warzyw i z wyczuwalnym aromatem przypraw. Kurczak "cacciatore" sprawdzi się na niemal każdą okazję. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, a do tego nie potrzebujesz wielu składników. Na początek przyrządź sos, którego sekretem jest dodatek białego wina. Dolej do niego śmietankę oraz koncentrat pomidorowy. Dla urozmaicenia smaku możesz wykorzystać również przyprawy, takie jak na przykład tymianek, majeranek czy świeżo zmielony pieprz. Aby zagęścić sos, dodaj odrobinę mąki oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Teraz czas na podstawę potrawy, czyli pałki z kurczaka. Mięso umyj i osusz, a w specjalnym woreczku do pieczenia umieść: sos z opakowania, oliwki (czarne i zielone), przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek oraz cebulę (najlepsza będzie biała). Wszystko delikatnie przemieszaj i piecz w piekarniku przez kilkadziesiąt minut. Gotowe danie serwuj z dodatkiem zapiekanych w ziołach ziemniaków i sezonowych sałatek.