Kurczak "Cacciatore"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

154 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

100 mililitrów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania sosu. Zagotuj białe wino, następnie dodaj śmietankę i koncentrat pomidorowy.

Krok 2

Teraz dodaj do sosu mąkę oraz przyprawy z opakowania Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj.

Krok 3

Sos przelej do rękawa do pieczenia.

Krok 4

Dodaj oczyszczone pałki z kurczaka, oliwki, posiekany czosnek i cebulę.

Krok 5

Posiekaj zioła i dodaj również do pozostałych składników. Zamknij szczelnie rękaw, delikatnie wszystko wymieszaj i piecz przez 45 minut w 180 °C. Podawaj wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak "Cacciatore" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak "Cacciatore"Kurczak "Cacciatore"

Przygotuj pyszne danie z kurczaka na bazie warzyw i z wyczuwalnym aromatem przypraw. Kurczak "cacciatore" sprawdzi się na niemal każdą okazję. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, a do tego nie potrzebujesz wielu składników. Na początek przyrządź sos, którego sekretem jest dodatek białego wina. Dolej do niego śmietankę oraz koncentrat pomidorowy. Dla urozmaicenia smaku możesz wykorzystać również przyprawy, takie jak na przykład tymianek, majeranek czy świeżo zmielony pieprz. Aby zagęścić sos, dodaj odrobinę mąki oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Teraz czas na podstawę potrawy, czyli pałki z kurczaka. Mięso umyj i osusz, a w specjalnym woreczku do pieczenia umieść: sos z opakowania, oliwki (czarne i zielone), przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek oraz cebulę (najlepsza będzie biała). Wszystko delikatnie przemieszaj i piecz w piekarniku przez kilkadziesiąt minut. Gotowe danie serwuj z dodatkiem zapiekanych w ziołach ziemniaków i sezonowych sałatek.