
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
150 mililitrów
100 mililitrów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania sosu. Zagotuj białe wino, następnie dodaj śmietankę i koncentrat pomidorowy.
Krok 2
Teraz dodaj do sosu mąkę oraz przyprawy z opakowania Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj.
Krok 3
Sos przelej do rękawa do pieczenia.
Krok 4
Dodaj oczyszczone pałki z kurczaka, oliwki, posiekany czosnek i cebulę.
Krok 5
Posiekaj zioła i dodaj również do pozostałych składników. Zamknij szczelnie rękaw, delikatnie wszystko wymieszaj i piecz przez 45 minut w 180 °C. Podawaj wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak "Cacciatore"
Przygotuj pyszne danie z kurczaka na bazie warzyw i z wyczuwalnym aromatem przypraw. Kurczak "cacciatore" sprawdzi się na niemal każdą okazję. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, a do tego nie potrzebujesz wielu składników. Na początek przyrządź sos, którego sekretem jest dodatek białego wina. Dolej do niego śmietankę oraz koncentrat pomidorowy. Dla urozmaicenia smaku możesz wykorzystać również przyprawy, takie jak na przykład tymianek, majeranek czy świeżo zmielony pieprz. Aby zagęścić sos, dodaj odrobinę mąki oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Teraz czas na podstawę potrawy, czyli pałki z kurczaka. Mięso umyj i osusz, a w specjalnym woreczku do pieczenia umieść: sos z opakowania, oliwki (czarne i zielone), przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek oraz cebulę (najlepsza będzie biała). Wszystko delikatnie przemieszaj i piecz w piekarniku przez kilkadziesiąt minut. Gotowe danie serwuj z dodatkiem zapiekanych w ziołach ziemniaków i sezonowych sałatek.