Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych
łatwe
21 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki, sok z cytryny , czosnek i olej słonecznikowy miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2
Piersi z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, następnie nacieramy naszą pietruszkową masą.
Krok 3
Mocno rozgrzewamy patelnię grillową lub teflonową, smażymy naszego kurczaczka bez tłuszczu, podajemy z sosem Knorr ziołowo-maślanym, lub dipem koperkowym i ziemniakami :)
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej