Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych

Autor: BeauNoir

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki, sok z cytryny , czosnek i olej słonecznikowy miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Piersi z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, następnie nacieramy naszą pietruszkową masą.

Krok 3

Mocno rozgrzewamy patelnię grillową lub teflonową, smażymy naszego kurczaczka bez tłuszczu, podajemy z sosem Knorr ziołowo-maślanym, lub dipem koperkowym i ziemniakami :)

BeauNoir

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej