Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych

Autor: BeauNoir

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki, sok z cytryny , czosnek i olej słonecznikowy miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Piersi z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, następnie nacieramy naszą pietruszkową masą.

Krok 3

Mocno rozgrzewamy patelnię grillową lub teflonową, smażymy naszego kurczaczka bez tłuszczu, podajemy z sosem Knorr ziołowo-maślanym, lub dipem koperkowym i ziemniakami :)

BeauNoir

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej