Pierś z kurczaka w pietruszce i płatkach owsianych
łatwe
21 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natkę pietruszki, sok z cytryny , czosnek i olej słonecznikowy miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2
Piersi z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem, następnie nacieramy naszą pietruszkową masą.
Krok 3
Mocno rozgrzewamy patelnię grillową lub teflonową, smażymy naszego kurczaczka bez tłuszczu, podajemy z sosem Knorr ziołowo-maślanym, lub dipem koperkowym i ziemniakami :)

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej