
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i również potnij w kostkę.

Krok 3
Mięso podsmaż razem z cebulką na odrobinie tłuszczu, dodaj ryż i smaż, cały czas mieszając przez około 10-15 minut.

Krok 4
Dodaj pomidory i podlej wodą. Wrzuć kostkę rosołową, przyprawy i duś na małym ogniu przez około 20-30 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej