Wyśmienity pilaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity pilaw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

Wyśmienity pilaw - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i również potnij w kostkę.

Wyśmienity pilaw - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż razem z cebulką na odrobinie tłuszczu, dodaj ryż i smaż, cały czas mieszając przez około 10-15 minut.

Wyśmienity pilaw - Krok 3

Krok 4

Dodaj pomidory i podlej wodą. Wrzuć kostkę rosołową, przyprawy i duś na małym ogniu przez około 20-30 minut.

Wyśmienity pilaw - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • ALINA MOLSKA

    ALINA MOLSKA , 19.03.2020

    Tak* jedno z naszych ulubionych dań ...pycha :) czasami dodaję groszek zielony

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Boczniaki w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej