Wyśmienity pilaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity pilaw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

339 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

Wyśmienity pilaw - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i również potnij w kostkę.

Wyśmienity pilaw - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż razem z cebulką na odrobinie tłuszczu, dodaj ryż i smaż, cały czas mieszając przez około 10-15 minut.

Wyśmienity pilaw - Krok 3

Krok 4

Dodaj pomidory i podlej wodą. Wrzuć kostkę rosołową, przyprawy i duś na małym ogniu przez około 20-30 minut.

Wyśmienity pilaw - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • ALINA MOLSKA

    ALINA MOLSKA , 19.03.2020

    Tak* jedno z naszych ulubionych dań ...pycha :) czasami dodaję groszek zielony

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wyśmienity pilawWyśmienity pilaw

Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.