
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i również potnij w kostkę.

Krok 3
Mięso podsmaż razem z cebulką na odrobinie tłuszczu, dodaj ryż i smaż, cały czas mieszając przez około 10-15 minut.

Krok 4
Dodaj pomidory i podlej wodą. Wrzuć kostkę rosołową, przyprawy i duś na małym ogniu przez około 20-30 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej