Wyśmienity pilaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity pilaw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

184 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

330 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.

Wyśmienity pilaw - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i również potnij w kostkę.

Wyśmienity pilaw - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż razem z cebulką na odrobinie tłuszczu, dodaj ryż i smaż, cały czas mieszając przez około 10-15 minut.

Wyśmienity pilaw - Krok 3

Krok 4

Dodaj pomidory i podlej wodą. Wrzuć kostkę rosołową, przyprawy i duś na małym ogniu przez około 20-30 minut.

Wyśmienity pilaw - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • ALINA MOLSKA

    ALINA MOLSKA , 19.03.2020

    Tak* jedno z naszych ulubionych dań ...pycha :) czasami dodaję groszek zielony

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity pilaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wyśmienity pilawWyśmienity pilaw

Filety z kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski.