Rolada z marchewką i mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z marchewką i mielonym mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 łyżeczka

1 pęczek

1

200 gramów

null

1 kilogram

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i ugotuj. Posiekaj drobno natkę pietruszki i cebulę.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj Fix Knorr, posiekaną natką i połowę cebuli pieprzem.

Krok 3

Umyj i osusz cielęcinę, rozetnij tak, aby można ją było rozłożyć na płasko. Połóż na niej mielone mięso, a na środku kilka gotowanych marchewek. Zwiń ścisło i zwiąż grubą nicią lub dratwą. Oprósz mąką.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso ze wszystkich stron. Podlej winem. Dodaj resztę cebuli, kiedy się lekko zrumieni zmniejsz ogień, dolej litr wody, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr.

Krok 5

Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną w talarki pozostałą marchewkę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ogórki w zalewie gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej