Rolada z marchewką i mielonym mięsem

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 kilogram

0

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i ugotuj. Posiekaj drobno natkę pietruszki i cebulę.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj Fix Knorr, posiekaną natką i połowę cebuli pieprzem.

Krok 3

Umyj i osusz cielęcinę, rozetnij tak, aby można ją było rozłożyć na płasko. Połóż na niej mielone mięso, a na środku kilka gotowanych marchewek. Zwiń ścisło i zwiąż grubą nicią lub dratwą. Oprósz mąką.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso ze wszystkich stron. Podlej winem. Dodaj resztę cebuli, kiedy się lekko zrumieni zmniejsz ogień, dolej litr wody, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr.

Krok 5

Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną w talarki pozostałą marchewkę.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej