Rolada z marchewką i mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z marchewką i mielonym mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1

1

200 gramów

300 gramów

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżeczka

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i ugotuj. Posiekaj drobno natkę pietruszki i cebulę.

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj Fix Knorr, posiekaną natką i połowę cebuli pieprzem.

Krok 3

Umyj i osusz cielęcinę, rozetnij tak, aby można ją było rozłożyć na płasko. Połóż na niej mielone mięso, a na środku kilka gotowanych marchewek. Zwiń ścisło i zwiąż grubą nicią lub dratwą. Oprósz mąką.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso ze wszystkich stron. Podlej winem. Dodaj resztę cebuli, kiedy się lekko zrumieni zmniejsz ogień, dolej litr wody, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr.

Krok 5

Duś na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę. Pod koniec duszenia dodaj pokrojoną w talarki pozostałą marchewkę.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z marchewką i mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej