Walentynkowe fondue serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Walentynkowe fondue serowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser ementaler i gruyere zetrzeć, wrzucić do garnka.

Krok 2

Do garnka dodać wino, mąkę ziemniaczaną.

Krok 3

Podgrzewać, cały czas mieszając aż sery zaczną się topić. Dodać przyprawy i wymieszać. Kiedy masa będzie gładka i uzyska jednolita konsystencję będzie gotowa.

Krok 4

Podawać w specjalnym naczyniu do fondue z podgrzewaczem, widelczykami i białym pieczywem pokrojonym w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pesto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej