
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser ementaler i gruyere zetrzeć, wrzucić do garnka.
Krok 2
Do garnka dodać wino, mąkę ziemniaczaną.
Krok 3
Podgrzewać, cały czas mieszając aż sery zaczną się topić. Dodać przyprawy i wymieszać. Kiedy masa będzie gładka i uzyska jednolita konsystencję będzie gotowa.
Krok 4
Podawać w specjalnym naczyniu do fondue z podgrzewaczem, widelczykami i białym pieczywem pokrojonym w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej