
Składniki
100 gramów
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser ementaler i gruyere zetrzeć, wrzucić do garnka.
Krok 2
Do garnka dodać wino, mąkę ziemniaczaną.
Krok 3
Podgrzewać, cały czas mieszając aż sery zaczną się topić. Dodać przyprawy i wymieszać. Kiedy masa będzie gładka i uzyska jednolita konsystencję będzie gotowa.
Krok 4
Podawać w specjalnym naczyniu do fondue z podgrzewaczem, widelczykami i białym pieczywem pokrojonym w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































