Walentynkowe fondue serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Walentynkowe fondue serowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser ementaler i gruyere zetrzeć, wrzucić do garnka.

Krok 2

Do garnka dodać wino, mąkę ziemniaczaną.

Krok 3

Podgrzewać, cały czas mieszając aż sery zaczną się topić. Dodać przyprawy i wymieszać. Kiedy masa będzie gładka i uzyska jednolita konsystencję będzie gotowa.

Krok 4

Podawać w specjalnym naczyniu do fondue z podgrzewaczem, widelczykami i białym pieczywem pokrojonym w kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Walentynkowe fondue serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej