Sos z orzechami do potraw z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z orzechami do potraw z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

null

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Orzechy zmiel.

Krok 3

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej