Sos z orzechami do potraw z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z orzechami do potraw z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

null

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Orzechy zmiel.

Krok 3

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z orzechami do potraw z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chleb cebulowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej