Sos ciemny z winem i orzechami laskowymi
łatwe
87 osób zapisało

Składniki
50 gramów
1 szklanka
4 dekagramy
5 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz i obierz orzechy ze skórki.

Krok 2
Na maśle zeszklij cebulę, całość podlej winem, gotuj aż wino prawie zupełnie odparuje. Patelnię zestaw z ognia, dodaj koncentrat pomidorowy, Sos do pieczeni ciemny Knorr , całość podlej 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Zagotuj sos, dodaj sparzone orzechy.
Krok 3
Gotuj około 5 minut, aż sos naturalnie zgęstnieje, na koniec wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Sos podawaj do mięs pieczonych, smażonych lub grillowanych.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej