Sos ciemny z winem i orzechami laskowymi
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
50 gramów
1 szklanka
4 dekagramy
5 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz i obierz orzechy ze skórki.

Krok 2
Na maśle zeszklij cebulę, całość podlej winem, gotuj aż wino prawie zupełnie odparuje. Patelnię zestaw z ognia, dodaj koncentrat pomidorowy, Sos do pieczeni ciemny Knorr , całość podlej 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Zagotuj sos, dodaj sparzone orzechy.
Krok 3
Gotuj około 5 minut, aż sos naturalnie zgęstnieje, na koniec wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Sos podawaj do mięs pieczonych, smażonych lub grillowanych.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Sos ciemny z winem i orzechami laskowymi

