Sos ciemny z winem i orzechami laskowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

92 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

4 dekagramy

5 dekagramów

0 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz i obierz orzechy ze skórki.

Sos ciemny z winem i orzechami laskowymi  - Krok 1

Krok 2

Na maśle zeszklij cebulę, całość podlej winem, gotuj aż wino prawie zupełnie odparuje. Patelnię zestaw z ognia, dodaj koncentrat pomidorowy, Sos do pieczeni ciemny Knorr , całość podlej 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Zagotuj sos, dodaj sparzone orzechy.

Krok 3

Gotuj około 5 minut, aż sos naturalnie zgęstnieje, na koniec wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Sos podawaj do mięs pieczonych, smażonych lub grillowanych.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej