De cilantro przepis – Zobacz na przepisy.pl

De cilantro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

94 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

40 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobniutko, wrzuć do moździerza i zacznij ucierać

De cilantro - Krok 1

Krok 2

Kolendrę drobno posiekaj i wraz z kminem dosyp do moździerza cały czas ucierając.

De cilantro - Krok 2

Krok 3

Wsyp sos sałatkowy Knorr oraz wlej łyżkę wody. Dokladnie ucieraj.

De cilantro - Krok 3

Krok 4

Kiedy wszystkie składniki przekształcą się w masę zacznij dolewać oliwę, bardzo powoli, cały czas mieszając. Kiedy cała oliwa zostanie wchłonięta dodaj 1 łyżeczkę octu i jeszcze chwilkę mieszaj tak, aby płyny połączyły się z masą. Tak przygotowany sos można odstawić nawet na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej, aż do momentu konsumpcji. Sos idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków, krewetek prosto z patelni czy też świeżej, chrupiącej bagietki.

De cilantro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - De cilantroDe cilantro

Sos de cilantro to popularny dodatek kuchni hiszpańskiej z regionów Teneryfy i Wysp Kanaryjskich. Jego wyjątkowy smak to zasługa połączenia kilku składników – wyrazistego czosnku oraz aromatycznych przypraw: kolendry i kminu. Żeby go przygotować, najpierw posiekaj drobno czosnek, wrzuć go do moździerza i zacznij ucierać (przeciśnij go wcześniej przez praskę, a szybciej zrobisz z niego jednolitą masę). Świeżą kolendrę dokładnie pokrój i wraz z kminem dodaj do moździerza. Teraz połącz wszystkie składniki za pomocą zawartości opakowania sosu sałatkowego, który przygotujesz według podanej instrukcji. W dalszym ciągu ubijaj wszystkie składniki moździerzem, a kiedy przekształcą się w jednolitą masę, powoli dolewaj oliwę i cały czas mieszaj. Dla podkreślenia smaku, na końcu dodaj łyżkę octu i dokładnie zamieszaj. Sos będzie gotowy po kilku godzinach – odstaw go do lodówki i poczekaj, aż wszystkie smaki się ze sobą połączą. Do czego go podawać? Świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonych ziemniaków, jak również owoców morza. Prosto i smacznie – skorzystaj z naszego przepisu!