De cilantro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

De cilantro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

40 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobniutko, wrzuć do moździerza i zacznij ucierać

De cilantro - Krok 1

Krok 2

Kolendrę drobno posiekaj i wraz z kminem dosyp do moździerza cały czas ucierając.

De cilantro - Krok 2

Krok 3

Wsyp sos sałatkowy Knorr oraz wlej łyżkę wody. Dokladnie ucieraj.

De cilantro - Krok 3

Krok 4

Kiedy wszystkie składniki przekształcą się w masę zacznij dolewać oliwę, bardzo powoli, cały czas mieszając. Kiedy cała oliwa zostanie wchłonięta dodaj 1 łyżeczkę octu i jeszcze chwilkę mieszaj tak, aby płyny połączyły się z masą. Tak przygotowany sos można odstawić nawet na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej, aż do momentu konsumpcji. Sos idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków, krewetek prosto z patelni czy też świeżej, chrupiącej bagietki.

De cilantro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - De cilantroDe cilantro

Sos de cilantro to popularny dodatek kuchni hiszpańskiej z regionów Teneryfy i Wysp Kanaryjskich. Jego wyjątkowy smak to zasługa połączenia kilku składników – wyrazistego czosnku oraz aromatycznych przypraw: kolendry i kminu. Żeby go przygotować, najpierw posiekaj drobno czosnek, wrzuć go do moździerza i zacznij ucierać (przeciśnij go wcześniej przez praskę, a szybciej zrobisz z niego jednolitą masę). Świeżą kolendrę dokładnie pokrój i wraz z kminem dodaj do moździerza. Teraz połącz wszystkie składniki za pomocą zawartości opakowania sosu sałatkowego, który przygotujesz według podanej instrukcji. W dalszym ciągu ubijaj wszystkie składniki moździerzem, a kiedy przekształcą się w jednolitą masę, powoli dolewaj oliwę i cały czas mieszaj. Dla podkreślenia smaku, na końcu dodaj łyżkę octu i dokładnie zamieszaj. Sos będzie gotowy po kilku godzinach – odstaw go do lodówki i poczekaj, aż wszystkie smaki się ze sobą połączą. Do czego go podawać? Świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonych ziemniaków, jak również owoców morza. Prosto i smacznie – skorzystaj z naszego przepisu!